indiya-dotrimuvatimetsya-sanktsiy-proti-rosiyi-u-tomu-chisli-steli-tsin-na-naftu-bloomberg

Індія дотримуватиметься санкцій проти росії, у тому числі стелі цін на нафту - Bloomberg

 • 799557 переглядiв

КИЇВ. 12 березня. УНН. За словами джерел Bloomberg, Індія не порушуватиме західні санкції щодо росії, у тому числі граничну ціну в 60 доларів, накладену на закупівлю нафти у Москви, інформує УНН.

Деталі

За інформацією джерел, урядові органи попросили банки та трейдерів дотримуватися правил. Індійські офіційні особи офіційно не заявляли, що підтримають санкції та обмеження цін, запроваджене країнами G7 щодо росії.

За словами одного з джерел, Індія провела докладне обговорення зі США та іншими країнами G7 у кулуарах нещодавньої зустрічі G20.

За останні місяці залежна від імпорту Індія скористалася можливістю закупки нафти зі знижкою, що стало ключовим інструментом у боротьбі прем'єр-міністра Нарендри Моді з інфляцією на ринку енергоресурсів. Індія та Китай стали найбільшими покупцями російської нафти.

Зобов'язання Індії дотримуватися цінової межі та продовжувати купувати нафту у Москви прозвучало на тлі побоювань, що майбутні потоки можуть бути тимчасово знижені.

Додамо

Західні країни на чолі зі США встановили стелю цін на експорт російської нафти у розмірі 60 доларів за барель, щоб скоротити доходи кремля та зберегти деяку кількість нафти на ринку.

Раніше цього місяця високопоставлений американський чиновник заявив, що адміністрація Байдена продовжить обговорювати закупівлю Індією російської нафти з урядовцями, але поки що задоволена тим, що Нью-Делі купує нафту значно нижчу за західну цінову межу.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    До Італії за вихідні прибуло понад 1000 мігрантів на човнах

     • 795581 переглядiв

    Херсонщина на місяць скасує “сухий закон”

     • 714170 переглядiв

    Виявлення походження Covid-19 є моральним обов'язком - ВООЗ

     • 359080 переглядiв

    У Києві сильна заметіль

     • 1521486 переглядiв