Так, у 2017 році Україна імпортувала 8 тис. тонн свинини (у забійній вазі), у 2018 році - 44 тис. тонн.
Загалом, за підсумками 2018 року, Україна наростила імпорт м'яса на 30,1% - до 272 тис. тонн.
Крім основних видів м’яса, в Україну ввозять сало та субпродукти.
"Здебільшого ці види сировини застосовують у переробній галузі для виготовлення ковбас та інших м’ясопродуктів", - пишуть аналітики.
Як писав УНН, у 2018 році в Україні через вірус АЧС було знищено майже 32 тис. голів свиней. Саме із цим пов’язана проблема нарощення імпорту свинина із-за кордону, кажуть фахівці.
Водночас, за словами народного депутата Сергія Тригубенка, держава заборгувала фермерам більше 27 млн грн компенсацій за втрати внаслідок АЧС.