imperiyu-vagnera-rozrivayut-padalniki-podolyak-pro-naslidki-zakolotu-prigozhina

"Імперію "вагнера" розривають падальники”: Подоляк про наслідки "заколоту" пригожина

 • 724449 переглядiв

КИЇВ. 29 червня. УНН. голова ПВК “вагнер” Євген Пригожин упустив свій шанс щодо повстання в росії, а його боягузтво призвело до ліквідації приватної військової компанії, заявив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк, пише УНН.

Цитата

“Імперію «вагнера» розривають падальники, уносячи у дзьобах найбільш ласі шматки. ПВК оперативно позбавлена мільярдного державного фінансування – на ці гроші претендують інші силові групи. Частина вагнерівців переходить на контракти до російського міноборони, частина – до росгвардії, ще частина намагається повернутися до Африки, де активи «вагнера» теж намагаються вже націоналізувати”, написав Подоляк у Twitter.

За його словами, зараз пригожин бігає між пітером, мінськом та москвою. І випрошує прощення за невдалий бунт.

“Але все це вже не має жодного значення: той, що мав шанс, – перетворився на невдаху, який убив власне дитя”, - зазначив Подоляк.

Woe to the defeated... especially to the cowardly. #Wagner's empire is being torn apart by scavengers, carrying away the most tasty morsels in their beaks. The #PMC is quickly deprived of billions of dollars in state funding - other power groups claim this money. Some of the…

— Михайло Подоляк (@Podolyak_M) June 29, 2023

Доповнення

Раніше УНН повідомляв, що людину, яка зовні схожа на засновника ПВК “вагнер” євгена пригожина, було помічено в офісі на василівському острові в петербурзі. Хоч за угодою з президентом александром лукашенко він повинен бути в білорусі.

Нагадаємо

27 червня президент росії володимир путін заявив, що тільки утримання ПВК "вагнер" повністю забезпечувалося державою. І тільки за один рік було витрачено понад 86 млрд рублів.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі