imituvali-torgivlyu-na-valyutnikh-rinkakh-pripineno-diyalnist-chotirokh-call-tsentriv-yaki-zavolodili-koshtami-inozemtsiv

Імітували торгівлю на валютних ринках: припинено діяльність чотирьох call-центрів, які заволоділи коштами іноземців

 • 673338 переглядiв

КИЇВ. 23 червня. УНН. Прокуратура повідомила про підозру у шахрайстві двом громадянином, які створили чотири call-центри, за допомогою яких імітували торгівлю на світових валютних та фінансових ринках. Таким чином вони заволоділи коштами іноземців на понад мільйон гривень. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Офісу Генерального прокурора.

Деталі

Повідомляється, що підозрювані разом з пособниками у Києві та Львові в офісних приміщеннях створили чотири call-центри, за допомогою яких заволоділи коштами іноземних громадян.

Підозрювані імітували процес торгівлі на світових валютних та фінансових ринках. Вкладникам пропонувалося отримувати пасивний прибуток від операцій на фінансових біржах. Проте, вони не лише не отримували обіцяних заробітків, а й не могли повернути суми внесків.

За даними слідства, сума збитків, завданих потерпілим становить понад мільйон гривень.

На території Київської, Львівської та Рівненської областей правоохоронці провели 25 обшуків за місцем проживання, в автомобілях причетних осіб, а також в офісних приміщеннях, де розташовувалися call-центри. Вилучено комп'ютерну техніку, мобільні телефони, банківські картки, печатки та понад пів мільйона доларів США готівкою.

Також заблоковано 126 банківських рахунків та 6 криптогаманців. Сума грошей на заблокованих рахунках становить понад 15 млн грн.

Наразі вирішується питання про обрання запобіжних заходів та накладення арештів на електронні грошові активи, нерухомість і автівки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Привласнив майже третину земель громади на Житомирщині: СБУ викрила ексчиновника Держгеокадастру

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    В американському казино зафіксували рекордний виграш

     • 751077 переглядiв