imituiut-sait-ukrnet-dlia-vykradennia-akauntiv-u-derzhspetszviazku-poperedyly-pro-novu-shakhraisku-skhemu

Імітують сайт UKR.NET для викрадення акаунтів: у Держспецзв'язку попередили про нову шахрайську схему

 • 20471 переглядiв

Держспецзв'язок попереджає про хакерські атаки на українських військових та держслужбовців через фальшивий сайт UKR.NET. Зловмисники намагаються викрасти поштові акаунти, розсилаючи листи з шкідливими посиланнями.

Хакери надсилають українським військовим та держслужбовцям листи, які містять посилання на сторінку, що імітує сайт UKR.NET. Таким чином зловмисники намагаються викрадення поштові акаунти. Про це попередили у Держспецзв'язку, передає УНН.

Деталі

Фахівці пояснюють, що використання публічних поштових сервісів, поряд з корпоративними електронними поштовими скриньками, є доволі розповсюдженою практикою серед працівників державних органів, військовослужбовців, а також співробітників інших українських підприємств та організацій.

З огляду на це, та, беручи до уваги відсутність засобів захисту для перевірки електронних листів, такі сервіси використовуються зловмисниками. 

Так, угрупуванням UAC-0102 протягом липня 2024 року здійснюється розповсюдження електронних листів із вкладеннями у вигляді архівів, що містять HTML-файл, відкриття якого забезпечує перенаправлення користувача на вебресурс, який імітує вебсторінку сервісу UKR.NET. У випадку введення логіну та паролю, автентифікаційні дані будуть відправлені зловмисникам, а на комп'ютер жертві, у якості приманки, буде завантажено документ

- розповіли в Держспецзв'язку.

Російські хакери активізувались: під загрозою комп’ютери українських військових14.07.23, 17:06 • [views_325755]

Доповнення

Аналітики дал низку порад, що допоможуть вберегтись від хакерської атаки:

  • увімкнути двох факторну автентифікацію ;
  • уникати використання публічних поштових сервісів зі службових ЕОМ;
  • налаштувати фільтр для перенаправлення копій вхідних листів на корпоративну email-адресу, що дозволить, хоч і ретроспективно, здійснити аналіз електронного листа наявними засобами захисту.

Нагадаємо

Спецслужби США, Британії та Південної Кореї викрили кампанію кібершпигунства КНДР. Хакери атакували оборонні компанії, намагаючись отримати дані про ядерні та ракетні технології.

Володимир Омельченко

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    СБУ повідомила про нову підозру гауляйтеру пасічнику

     • 20665 переглядiв