ukenru
imenni-stipendiyi-u-nmu-im-o-bogomoltsya-pidkreslyuyut-nayavnist-medichnikh-traditsiy-namn

Іменні стипендії у НМУ ім. О.Богомольця підкреслюють наявність медичних традицій - НАМН

 • 13614 переглядiв

КИЇВ. 28 лютого. УНН. Іменні стипендії, які планується впровадити у НМУ ім. О.О.Богомольця, – стимул та заохочення найкращих стендів. Це – свідчення наявності в Україні хороших медичних традицій, і такі ініціативи можна лише вітати та підтримувати. Про це у коментарі УНН зазначив доктор медичних наук, професор, член-кореспондент НАМН України Борис Маньківський.

"Я повністю підтримую ідею впровадження у НМУ іменних стипендій. Я вважаю, що іменні стипендії – це дуже гарна ідея, адже з одного боку – це стимул і підтримка найкращих студентів, а з іншого – це ще раз підкреслює, що в Україні є хороші медичні традиції. Це нагадує нам про наших видатних попередників, іменами яких названі ці стипендії. А ще це буде сприяти тому, що великі імена в галузі медицини, завдяки яким існує наша медицина, – не будуть забуті. Тобто, це добре з точки зору історичної пам'яті і це добре з точки зору нашого майбутнього – наших студентів, які будуть таким чином стимульовані і заохочені", - розповів він.

Також, Б.Маньківський додав, що факт надходження ініціативи про призначення іменних стипендій саме від студентів НМУ є свідченням громадянської позиції та бажання вчити історію медичних світил.

"Дуже важливо, коли ініціатива надходить саме від студентів. Таким чином стимулюється громадська позиція студентів, їх відповідальність і їх бажання вивчати історію медицини, її великих імен", - додав він.

Нагадаємо, за ініціативи студентів, на спільному засіданні Конференції трудового колективу та Вченої ради Національного медичного університету імені О.О. Богомольця було прийнято рішення про встановлення п'яти додаткових іменних стипендій для студентів медичних факультетів Університету.

Рішення про їх затвердження має бути прийняте у березні поточного року.

Йдеться про додаткові стипендії: імені професора Костянтина Івановича Кульчицького, імені професора Володимира Сергійовича Земскова, імені професора Віктора Михайловича Сідельнікова (для студентів медичного факультету №3), імені академіка Юрія Прокоповича Спіженка, імені академіка Геннадія Васильовича Книшова.

Також нагадаємо, за словами ректора НМУ ім. Богомольця К.Амосової, студенти самі визначали перелік постатей у медицині, прізвищами яких вони хотіли би назвати іменні стипендії.

Українські Національні Новини

Суспільство