ukenru
ilonu-masku-vidpravili-knizhku-z-istoriyi-ukrayini

Ілону Маску відправили книжку з історії України

 • 216032 переглядiв

КИЇВ. 12 жовтня. УНН. Волонтер Сергій Притула відправив американському винахіднику та мільярдеру Ілону Маску книжку з історії України Романа Піняжка. Про це Притула повідомив в своєму Twitter, пише УНН.

Цитата

“Книга з історії України Романа Піняжка вже в дорозі, Ілон Маск. Сподіваюся, це допоможе вам зрозуміти, чому здатися російській імперії зла не є варіантом для українців”, - написав Притула.

The book on Ukrainian history by Roman Pinyazhko is on its way to you @elonmusk. Hope it helps you understand why surrendering to the russian evil empire is not an option for Ukrainians!

The rest of the raised $63 100 we will spend on Motorola R7 radios for our Armed Forces. pic.twitter.com/zaaHTnHKq1

— Serhiy Prytula (@serhiyprytula) October 12, 2022

Деталі

Він повідомив, що 63 100 доларів, які українці зібрали “для навчання Ілона Маска”, буде витрачено на рації Motorola R7 для ЗСУ.

Раніше українські волонтери відкрили збір “На підручник історії для Ілона”. Це сталось після одіозних заяв винахідника щодо України.

На жаль, не всі добре вчили історію, а хтось її взагалі пропустив. Але ніколи не пізно надолужити.

Пан Лачен відкрив збір «На підручник історії для Ілона».

Підручник купимо, а решта піде на ЗСУ!!!

Які знають і творять історію щодня.

Долучайтеся!https://t.co/d24kFt9CHe pic.twitter.com/gT96Qcr9JA

— Serhiy Prytula (@serhiyprytula) October 3, 2022

Контекст

Раніше Маск поділився думками про можливий результат наприкінці війни, яку почала росія проти України. На його думку, Крим формально буде у складі росії, як і був з 1783 року. 

Пізніше Ілон Маск опублікував нове опитування, в якому запитав, чи повинна воля людей, які живуть на Донбасі і в Криму, вирішити, "у складі росії вони чи України".

Також він заявив, що в росії втричі більше населення, ніж в Україні, тому перемога України в тотальній війні малоймовірна.

В Офісі Президента України на “такі думки” Ілона Маска швидко відреагували.

Президент України Володимир Зеленський відреагував на дописи Маска в Twitter і опублікував опитування, в якому запитує, який Маск більше подобається – той, хто підтримує Україну чи росію.

Постійний представник України в ООН Сергій Кислиця також відповів на повідомлення у Twitter Ілона Маска про запропонований "мирний план" для України. Кислиця наголосив, що наступного разу, коли йому знадобиться сантехнік, він зателефонує Масці.

Українські Національні Новини

Новини Світу