ilon-mask-prybuv-do-izrailiu

Ілон Маск прибув до Ізраїлю

 • 28656 переглядiв

Ізраїль у понеділок прийняв з візитом Ілона Маска, на тлі заяв про досягнення принципової угоди про використання зв'язку Starlink його компанії SpaceX у секторі Гази, де пауза у війні проти ХАМАС збіглася з візитом технологічного підприємця, пише УНН з посиланням на Reuters.

В офісі Маска поки що не коментують поїздку.

Деталі

Президент Ізраїлю Ісаак Герцог, як вказано, запланував удень зустріч із Маском. До них приєднаються родичі заручників, які утримує ХАМАС у секторі Газа, а також вони обговорять "необхідність дій щодо боротьби з антисемітизмом в Інтернеті, що зростає", повідомили в офісі Герцога.

Прем'єр-міністр країни Беньямін Нетаньягу також має зустрітися з Маском у понеділок, щоб обговорити аспекти безпеки штучного інтелекту та провести живу онлайн-дискусію, повідомили в офісі Нетаньягу.

Коли вони востаннє зустрічалися в Каліфорнії 18 вересня, Нетаньягу закликав Маска знайти баланс між захистом свободи слова та боротьбою з розпалюванням ненависті після кількох тижнів суперечок щодо антисемітизму у X - колишньому Twitter.

Минулого місяця Маск запропонував використовувати Starlink для підтримки каналів зв'язку в секторі Гази, який постраждав від відключення електроенергії, з "міжнародно визнаними організаціями з надання допомоги".

Тоді представник компанії Israel Communications Шломо Кархі заперечив, заявивши, що "ХАМАС використовуватиме його (Starlink) для терористичної діяльності".

Але в понеділок Кархі заявив, що Ізраїль і Маск досягли принципової угоди, згідно з якою "супутникові установки Starlink можуть експлуатуватися в Ізраїлі тільки зі схвалення Міністерства зв'язку Ізраїлю, включаючи сектор Гази".

У повідомленні X, адресованому Маску, Кархі висловив сподівання, що візит до Ізраїлю "послужить трампліном для майбутніх починань, а також зміцнить ваші стосунки з єврейським народом та цінності, які ми поділяємо з усім світом".

Маск заявив, що він проти антисемітизму та всього, що "пропагує ненависть та конфлікти", зокрема на X.

Доповнення

15 листопада Маск потрапив у скандал після підтримки публікації на X. Білий дім засудив те, що він назвав "огидною пропагандою антисемітської та расистської ненависті", яка "суперечить нашим основним цінностям як американців".

Найбільші американські компанії, зокрема Walt Disney, Warner Bros Discovery (WBD.O) та материнська компанія NBCUniversal Comcast, призупинили свою рекламу у соціальній мережі.

Юлія Шрамко

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Ілон Маск прибув до Ізраїлю

     • 28656 переглядiв

    Під Мелітополем партизани підірвали автівку кадирівців

     • 31912 переглядiв

    До Києва прибула віцепрезидент Єврокомісії

     • 28289 переглядiв

    Негода на Київщині: дороги від снігу очищають 220 одиниць техніки

     • 25317 переглядiв