ihnat-prokomentuvav-mozhlyvist-otrymannia-f-16-do-kintsia-roku

Ігнат прокоментував можливість отримання F-16 до кінця року

 • 57540 переглядiв

Україна отримає винищувачі F-16 після підготовки інфраструктури та навчання пілотів

Передача винищувачів F-16 Україні відбуватиметься лише після підготовки інфраструктури, навчання льотчиків та інженерно-авіаційного складу, попри готовність до передачі першої партії літаків. Про це повідомив в ефірі Радіо Свобода речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, передає УНН.

В Інституті вивчення війни (ISW) повідомляли, що Україна нібито може отримати першу партію F-16 вже до кінця цього року.

На запитання, чи дійсно Україна може отримати першу партію F-16 до кінця року, Ігнат відповів: "Я рідко використовую західних аналітиків як джерело інформації, тому що вони інколи дають дуже сумнівні речі. Відбулася телефонна розмова керівників держав: України та Нідерландів, де було оголошено, що перша партія може бути доставлена, воно є в готовності, процес триває. Який сенс доставляти літаки сюди, щоби вони тут стояли під прицілом ворога? Треба дочекатися, щоб усе на 100% було готове: інфраструктура, льотчики, які зараз проходять навчання з інструкторами, а також інженерно-авіаційний склад. Це одне з основного, що потрібно для того, щоб завершити процес підготовки, і взагалі усього". 

За його словами, авіаційне озброєння, що застосовується F-16, потребує особливих вмінь та знань. Їх на тренуваннях отримують інженери.

"Інженери будуть не лише обслуговувати літаки, а й займатися озброєнням. Ми ж літак беремо, щоб воювати на ньому, а не щоб він стояв. Авіаційне озброєння потребує теж відповідних знань, для того, щоб налаштовувати й завдавати ним ударів", - зазначив Ігнат.

Ігнат прокоментував фантазії росіян про "збиті" F-16 в Україні25.12.23, 10:10

Доповнення

Президент України Володимир Зеленський повідомляв, що уряд Нідерландів ухвалив рішення розпочати підготовку перших 18 літаків F-16 для доставки в Україну.

Юрій Ігнат зазначав, що західні партнери мають передати Україні низку літаків F-16. Проте перед використанням, їх потрібно буде модернізувати, щоб вони складали гідну конкуренцію авіації рф.

Анна Мурашко

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Ігнат прокоментував можливість отримання F-16 до кінця року

     • 57540 переглядiв

    В Україні визначили найкращих спортсменів грудня

     • 23604 переглядiв

    Чоловіка на Полтавщині на смерть придавило вантажівкою ЗІЛ

     • 23863 переглядiв