ihnat-poiasnyv-chomu-povitriana-tryvoha-stala-dovshoiu-pid-chas-masovanykh-atak

Ігнат пояснив чому повітряна тривога стала довшою під час масованих атак

 • 105645 переглядiв

російські окупанти як правило запускають "Шахеди" з вечора. Через великий   запас ходу, вони можуть намотувати кола, а не одразу заходити на ціль. Про це повідомив речник командування Повітряних сил України Юрій Ігнат в ефірі телемарафону, передає кореспондент УНН.

Деталі

Запускають "Шахеди", як правило групами, хвилями, вони розлітаються, маневрують.Запас ходу в них великий. Це двигуни внутрішнього згоряння…Той маршрут, який проклали їм оператори на місці пуску, той й залишається в нив у "пам'яті". Вони таким чином намотують круги, можуть кружляти довкола області, можуть летіти по прямій куди їх спрямували, потім вже заходити на ціль

- розповів Ігнат.

За його словами, пуски починаються, як правило, з вечора та тривають до пізньої ночі, доки українські захисники не знищать останній "Шахед".

Я б не сказав, що так вже й відрізняється (час атаки – ред.). "Шахеди" завжди літали довгенько. Раніше їх пускали з Херсонської області, перші пуски, ще коли Сили оборони ще не вигнали ворога на лівий берег Дніпра, от тоді й з Херсонської області вони пускали. Після цього вони перейшли в Крим. Тривалість польоту стає більшою, середня швидкість "Шахеда" 150 км/год й тому так відбувається

 - пояснив Ігнат.

Він зауважив, що дійсно можливо  раніше росіяни більше по прямій запускали "Шахеди". Наразі ворог ставить перед собою інші цілі.

"Для чого вони це роблять. По-перше, шукають слабкі місця. Є кілька цілей, які ставлять перед собою. Передусім не потрібно забувати, що це не розвідувальний дрон, а ударний. В нього є своя ціль й він летить її знищити. Вони також дійсно маневрують, виявляють де їх знищили, не знищили й враховують цю інформацію для подальших ударів", - розповів Ігнат.

Доповнення

Повітряні Сили під час нічної атаки знищили 30 ударних дронів в 11 областях України.

Анна Мурашко

Війна

    Популярні

    Новини по темі