ukenru
identifikuvali-zagiblogo-moryaka-z-potonulogo-kreysera-moskva

Журналісти ідентифікували загиблого моряка з потонулого крейсера "москва"

 • 706874 переглядiв

КИЇВ. 16 квітня. УНН. Попри заяви міноборони росії, що екіпаж знищеного Україною крейсера "москва" був, нібито, повністю евакуйований журналісти "Схем" почали ідентифікацію загиблих російських моряків зі складу екіпажу. Зокрема, вже вдалося встановити особу одного загиблого мічмана "москви" – Івана Вахрушева, він служив у п’ятій бойовій частині, що відповідала за експлуатаційну безпеку корабля, інформує УНН з посиланням на Радіо Свобода.

Деталі

Військове командування рф досі не спростувало та не уточнило свою заяву від 14 квітня, в якій стверджувалося, що всі члени екіпажу вижили.

Журналісти знайшли публікацію в соціальній мережі "Однокласники" в якій жінка, на ім'я Варвара Вахрушева повідомила про те, що її чоловік загинув під час "виконання своїх обов’язків". На світлині Вахрушев був зображений в офіцерській формі Військово-морських сил рф з погонами мічмана.

Під час листування з жінкою, виявилося, що її чоловік загинув внаслідок затоплення крейсера "москва", але їй досі не повідомили обставини смерті.

Вахрушева наголосила, що 27 членів екіпажу крейсера пропали безвісти.

Мічману "москви" Івану Вахрушеву був 41 рік. Він родом із села Нічкіно Сарапульського району Удмуртської республіки.

Крім цього, 16 квітня головнокомандувач військово-морським флотом рф Микола Євменов повідомив, що особовий склад крейсера "москва" нібито перебуває в окупованому Севастополі. За його словами, офіцери, мічмани та матроси продовжуватимуть службу.

Додамо 

Міноборони рф офіційно заявило, що командир крейсера "москва", капітан 1 рангу Антон Купрін загинув в результаті знищення корабля.

Контекст

13 квітня голова Одеської ОДА Максим Марченко повідомив, що ракетний крейсер "москва" пішов саме туди, куди його послали наші прикордонники на острові Зміїний. З його слів, ракети "Нептун", які стоять на сторожі Чорного моря, завдали російському кораблю дуже серйозних пошкоджень.

Інформацію про те, що "москва" горить, підтвердили і в міноборони росії. Як повідомили, корабель серйозно пошкоджений, екіпаж покинув судно.

Пізніше в ОК "Південь" повідомили, що крейсер "москва" перекинувся і почав тонути після того, як ЗСУ вдарили по ньому ракетами.

В результаті міноборони рф повідомило, що крейсер "москва" затонув.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП