ukenru
identifikovano-rosiyskogo-kata-yakiy-znuschavsya-z-zhiteliv-gostomelya-venediktova

Ідентифіковано російського окупанта, який знущався з жителів Гостомеля – Венедіктова

 • 139035 переглядiв

КИЇВ. 26 травня. УНН. Ідентифікували російського військового, який знущався з жителів Гостомеля на Київщині. Про це у Facebook повідомила Генаральний прокурор України Ірина Венедіктова, інформує УНН.

Цитата

"Ідентифіковано російського ката, який знущався з мешканців Гостомеля на Київщині Це Андрій Хітров – військовослужбовець зведеного підрозділу управління росгвардії у Кемеровській області рф", – написала Венедіктова.

Деталі

Прокурори Київської обласної прокуратури разом з СБУ зібрали докази того, що Хітров разом з іншими російськими військовими у березні 2022 року в захопленому Гостомелі здійснювали незаконні обшуки населення. Шукаючи українських захисників та правоохоронців, окупанти вибивали вікна і двері.

Під час одного з обшуків рашисти залякували цивільних зброєю. Знущання окупантів дійшли до того, що вони змушували людей повністю роздягнутися, потім їх тримали у підвалі. Мирних жителів били прикладами зброї по ребрах і ногах, погрожували зброєю, імітували страту, морили голодом і спрагою.

Хітрову повідомлено про підозру у жорстокому поводженні з цивільним населенням, що є порушенням законів та звичаїв війни.

"Якщо вам відома додаткова інформація про причетність підозрюваного до цих та інших воєнних злочинів – сповіщайте на наш єдиний доказовий хаб або звертайтеся до Київської обласної прокуратури: 097-053-04-65, 097-838-31-87, 050-107-66-75", – додала Венедіктова.

Нагадаємо

Перший російський військовий отримав вирок за вбивство цивільного в Україні – Шишимаріну дали довічне.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП