ukenru
idealniy-u-barnomu-sviti-alkogolniy-napiy-ekspert-rozkriv-sekret

Ідеальний у барному світі алкогольний напій: експерт розкрив секрет

 • 19838 переглядiв

КИЇВ. 5 лютого. УНН. Ідеальний алкоголь в барному світі повинен бути універсальним, міцним і не мати яскраво вираженого смаку, даючи можливість обігравати його в різноманітних і найнесподіваніших поєднаннях. У цьому плані саме горілка виграє за всіма параметрами. Про це УНН розповів відомий київський бартендер Костянтин Бойко.

Цитата:

"Горілка універсальна. По-перше, це нейтральний алкоголь без яскравого вираженого смаку і аромату. По-друге, це ідеальний напій для того, щоб доповнювати його будь-якими ароматами або смаками. Робити з неї різні види настоянок, що добре виходило у наших батьків, дідусів, бабусь, коли вони настоювали горілку на шкурках від мандаринів. А в барному світі - це чудовий напій. Плюс до всього горілка - один з найбільш низькокалорійних міцних алкогольних напоїв, що, знову ж таки, у нинішній час має величезну перевагу", - розповів бартендер.

Деталі

Бойко окремо відзначив, що діапазон можливостей горілки дає велику варіативність рішень: можна не просто грати з різною палітрою смаків, а й створювати на її основі нові алкогольні напої.

"Є умільці, які навіть можуть горілку перетворити в джин, переганяючи напій і ароматизуючи його різними видами ботанічних представників. І горілка чудово поєднується з іншим алкоголем, адже сама формула коктейля передбачає схеми: міцне, кисле, солодке. За такою схемою готуються популярні коктейлі "Дайкірі", "Віскі Сауер". І, звичайно, горілку додають в різні аперитиви і лікери. Тому це дійсно найбільш універсальний напій", - підсумував бармен.

Бонус

Як приємне доповнення бартендер поділився дуже простим рецептом улюбленого коктейлю актора Леонардо Ді Капріо - "Джулеп-горілка".

"Найбільш класичний і популярний напій - це той коктейль, який обожнює пити актор Леонардо Ді Капріо. Це буквально кілька крапель ароматичного бітеру (концентрована гірка міцна трав'яна настоянка - ред.), м'ята, лід і горілка", - розповів він.

Доповнення

Відзначимо, що експерти горілчаного бренду Prime раніше пояснили, які властивості зробили саме горілку ідеальною для будь-яких коктейльних поєднань. Там також підкреслили, що в своїй лінійці горілки вони розробили позиції, які найкраще підійдуть для приготування різних коктейлів. "Це PRIME Light і PRIME Superior, які мають м'який смак і дозволяють розкритися іншим складовим коктейлю", - розповіли експерти бренду.

Нагадаємо, за даними Держстатистики, Україна за 2020 рік наростила виробництво горілки. Понад те, саме вітчизняна горілка користується найбільшою популярністю серед українців, що пояснюється її високою якістю, помірною ціною і різноманітністю.

Українські Національні Новини

Економіка