iahodyn-dorohusk-za-dobu-tam-peretynaie-po-12-tys-vantazhivok-v-cherzi-2-tys

"Ягодин — Дорогуськ": за добу там перетинає кордон по 1,2 тис. вантажівок, в черзі 2 тис.

 • 34582 переглядiв

Щодня через розблокований пункт пропуску "Ягодин" проходять понад 1200 вантажівок, а поточна черга на в'їзд в Україну становить понад 2000 вантажівок.

У розблокованому пункті пропуску "Ягодин" за останні два дні кордон в обидва боки перетинає по 1,2 тис. вантажівок за добу. В черзі в бік України перебуває станом на ранок понад 2 тис. вантажівок. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телемарафону, передає кореспондент УНН.

Деталі

Фактично змін з попередньою добою немає. Продовжується блокування трьох напрямків на кордоні з Польщею - це пункти пропуску "Рава-Руська", "Краківець" та "Шегині". Станом на ранок сьогодні в бік України в чергах на території Польщі перебуває близько 2 600 вантажних транспортних засобів

- розповів Демченко.

Він нагадав, що з 11 грудня був розблокований рух у напрямку пункту пропуску "Ягодин-Дорогуськ"

Поступово з кожним днем ми бачили збільшення кількості перетину вантажними транспортними засобами й останні два дні, кордон на цьому напрямку вже перетинає по 1200 вантажівок за добу в обох напрямках. Це фактично, ті показники, які були до дій з блокуванням. В черзі в бік України перебуває станом на ранок понад 2 тис. вантажівок, які хочуть перетнути кордон в бік України

- зазначив Демченко.

Доповнення

З понеділка, 18 грудня, польські перевізники знову можуть почати протестувати перед польсько-українським прикордонним переходом у Дорогуську. Таке рішення ухвалив Крайовий суд у Любліні.

Голова громади Дорогуськ Войцех Сава не дозволив проведення нової акції протесту перевізників на під'їзній дорозі до пункту пропуску "Ягодин-Дорогуськ" на кордоні з Україною.

На угорському кордоні рух вантажівок не блокується - речник ДПСУ11.12.23, 23:10

Анна Мурашко

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Уночі росіяни з мінометів обстріляли Сумщину

     • 33990 переглядiв