ukenru
i-kushnir-noviy-poryadok-splati-payovoyi-uchasti-spriyatime-napovnennyu-byudzhetu-stolitsi

І.Кушнір: новий порядок сплати пайової участі сприятиме наповненню бюджету столиці

 • 5092 переглядiв

КИЇВ. 8 грудня. УНН. З 2017 року запрацює новий Порядок сплати забудовниками пайової участі. Він унеможливить маніпуляції з боку чиновників, і буде сприяти поліпшенню інвестиційного клімату. А чіткі правила ведення бізнесу повинні позитивно позначитися на роботі будівельників. Таку думку висловив глава правління - президента ПАТ "ХК "Київміськбуд" Ігоря Кушніра, повідомляє УНН з посиланням на КиївВласть.

"Новий порядок сплати пайової участі – це широкий крок назустріч будівельної галузі. Якщо норматив дійсно буде працювати, як зазначено, це унеможливить будь-яку непрозорість, тому варто очікувати позитивних змін у розвитку міста. Бюджет повинен наповнюватися платежами, які стануть запорукою створення нових об’єктів соціальної інфраструктури, тому столиця стане більш комфортною! Також новий порядок сприятиме покращенню інвестиційного клімату. Чим менше бюрократичних процедур і зборів, тим більша ймовірність, що столиця зацікавить іноземних інвесторів. А це зростання міста, створення робочих місць, зростання економіки", - зазначив він.

Згідно з новим порядком, забудовник і місто можуть проводити взаємозаліки, якщо перший виконав роботи з будівництва інженерних мереж.

Нагадаємо, новий порядок набуває чинності з 1 січня 2017 року. Уже через півтора місяці всі столичні забудовники платитимуть за новою ставкою і формули розрахунку пайової участі: 4% від кошторисної вартості будівельних робіт. Причому на період до 31 грудня 2017 року застосований понижуючий коефіцієнт 0.5. Завдяки цьому протягом всього 2017 року забудовники зможуть платити пайову участь за пільговим коефіцієнтом 2%.

Раніше забудовник з кожного квадратного метра житла повинен був сплатити в бюджет міста 4% від кошторисної вартості будівництва, і 10% - якщо будується комерційна нерухомість. Тепер же ці ставки зрівняли.

Українські Національні Новини

Київ