ukenru
i-klimpush-tsintsadze-zatrimka-z-boku-yes-schodo-bezvizu-sprichinyaye-negativni-diskusiyi-v-ukrayini

І.Климпуш-Цинцадзе: затримка з боку ЄС щодо "безвізу" спричиняє негативні дискусії в Україні

 • 9020 переглядiв

КИЇВ. 22 грудня. УНН. Затримка з боку ЄС щодо візової лібералізації спричиняє негативні дискусії всередині України, тому необхідно шукати можливості для діалогу з ЄС. Про це віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе повідомила під час брифінгу в четвер, передає кореспондент УНН.

"Очевидно, така затримка з позитивним рішенням з боку ЄС, вона створює певну можливість для дискусії, яка далеко не є позитивною тут, всередині України. Важливо, щоб ми продовжували роботу всіх інструментів, які ми запустили через те, що ми виконували план з візової лібералізації. І не шукали "зради" тут всередині країни, чи з боку ЄС, а шукали можливості того діалогу як швидше отримати бажаний результат", - сказала вона.

Як повідомляв УНН, 21 грудня під час зустрічі з головою Комітету у міжнародних справах ЄП Елмаром Броком голова ВРУ Андрій Парубій заявив, що Україна чекає орієнтовну дату, коли ЄП розгляне питання надання їй безвізового режиму з ЄС.

Нагадаємо, Європарламент підтримав механізм призупинення "безвізу".

Згідно з рішенням Ради ЄС, візова лібералізація з Україною має набути чинності лише синхронно з введенням в дію нового безпекового механізму ЄС. Він передбачає можливість призупинення дії безвізового режиму Євросоюзу з третіми країнами.

При цьому раніше на офіційному сайті Європарламенту як орієнтовна дата затвердження ЄС безвізового режиму для українців з'явилася дата 3 квітня 2017 року. У прес-службі ЄП заявили, що голосування Європарламентом щодо затвердження лібералізації візового режиму з ЄС для українців не було відтерміновано до квітня 2017 року, а дата помилкова. Згодом на сайті Європарламенту зникла дата розгляду "безвізу" Україні.

Президент ЄП Мартін Шульц раніше заявив, що сподівається на досягнення у січні фінальної угоди з Радою ЄС щодо безвізових поїздок для українців.

Комісар ЄС Дімітріс Аврамопулос висловив сподівання, що "безвіз" для України і Грузії запрацює на початку весни.

Українські Національні Новини

Політика