ukenru
i-klimpush-tsintsadze-dlya-vvedennya-bezvizu-ukrayini-treba-proyti-sche-pyat-protsedur

І.Климпуш-Цинцадзе: для введення "безвізу" Україні треба пройти ще п'ять процедур

 • 9557 переглядiв

КИЇВ. 2 березня. УНН. Введення безвізового режиму з Європейським Союзом для України вимагає ще п'яти процедурних моментів з боку європейських інституцій. Про це повідомила журналістам віце-прем'єр-міністр України з питань європейської і євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе, передає УНН.

"Є ще п'ять процедурних моментів, які необхідно пройти до того моменту, коли ми дійдемо до цього свята підписання рішення про надання "безвізу" для України, як це сталося для Грузії. Це прийняття рішення на рівні представників країн-членів ЄС (Coreper), де вони узгодять, підтвердять результати "тріалогу", потім рішення одного з комітетів з суспільних свобод ЕП (LIBE), розгляд та затвердження на пленарному засіданні ЄП, повернення в Coreper та затвердження Європейською Радою", - розповіла вона.

Також вона додала, що сьогодні від зустрічі ЄС в Брюсселі очікується, "що питання це буде розглянуте і одна з можливостей, що далі ми зрушимось на процедурний крок вперед".

Як повідомляв УНН, тріалог щодо візової лібералізації для України успішно завершився.

Додамо, раніше Європарламент підтримав механізм призупинення "безвізу". Рада ЄС схвалила механізм призупинення і “безвіз” для Грузії 27 лютого. Рішення про скасування віз для Грузії підписали в Брюсселі 1 березня.

Згідно з рішенням Ради ЄС, візова лібералізація з Україною має набути чинності лише синхронно з введенням в дію нового безпекового механізму ЄС. Він передбачає можливість призупинення дії безвізового режиму Євросоюзу з третіми країнами.

При цьому раніше на офіційному сайті Європарламенту як орієнтовна дата затвердження ЄС безвізового режиму для українців з'явилася дата 3 квітня 2017 року. У прес-службі ЄП заявили, що голосування Європарламентом щодо затвердження лібералізації візового режиму з ЄС для українців не було відтерміновано до квітня 2017 року, а дата помилкова. Згодом на сайті Європарламенту зникла дата розгляду "безвізу" Україні.

Нагадаємо, на сайті Європарламенту як орієнтовна дата розгляду питання "безвізу" для України 5 квітня.

Також нагадаємо, президент ЄК Ж.-К.Юнкер пообіцяв вирішення питання "безвізу" Україні до початку літа.

Українські Національні Новини

Політика