ukenru
i-geraschenko-zvinuvatila-rosiyskikh-zhurnalistiv-u-rozpalyuvani-mizhnatsionalnoyi-vorozhnechi

І.Геращенко звинуватила російських журналістів у розпалювані міжнаціональної ворожнечі

 • 10701 переглядiв

КИЇВ. 13 грудня. УНН. Перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко заявила, що російська журналістика напряму винна в розпалюванні міжнаціональної ворожнечі, зокрема, в створенні образу ворога з України та участі в гібридній війні. Про це вона написала на своїй сторінці в Facebook, передає УНН.

"Уважно ознайомилася із заявою пані Міятович щодо моєї реакції на скандальну брошуру ОБСЄ. Залишаюся при своїй думці, що російська "журналістика" сьогодні така ж руконеподаваєма, як і російська політика, що російські " журналісти" напряму винні в розпалюванні міжнаціональної ворожнечі, в створенні образу ворога з України і українців, в найгидотнішій пропаганді і прямій участі у гібридній війни проти моєї дорогої країни. І я не готова закривати очі на цю війну проти найдорожчого – України", - написала І.Геращенко.

Вона зазначила, що має масу претензій до українських медіа, проте не вважає нинішніх російських пропагандистів колегами українських журналістів.

"ФСБ їм колега, а не українські журналісти чи журналісти інших країн. Три місяці тому я написала пані Міятович листа і доклала відео "журналіста" Філліпса. Це теж "одна професія"? Я теж за діалог, але він має базуватися на принципах, а не на їх повному потуранні", - написала вона.

Зазначимо, що раніше ОБСЄ видало посібники за кураторства представника ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуні Міятович під назвою "Дві країни – одна професія".

І.Геращенко відреагувала на той посібник сказавши, що не можливо порівнювати російських та українських журналістів і казати, що вони "однієї крові".

У свою чергу Дуня Міятович заявила, що такі заяви Ірини Геращенко є "пропагандистськими".

Українські Національні Новини

Політика