ukenru
i-geraschenko-zmini-do-zakonu-pro-zaochne-sudochinstvo-dozvolit-pokarati-usikh-zradnikiv-ukrayini

І.Геращенко: зміни до закону про заочне судочинство дозволить покарати усіх зрадників України

 • 11780 переглядiв

КИЇВ. 25 лютого. УНН. Завдяки змінами до закону про заочне судочинство буде можливість довести до логічного кінця судові справи, які зрадили Україну, закликали до введення російських військ, зокрема, мова стосується військових які зрадили присязі. Про це під час форуму повідомила перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко, передає УНН.

"Ми прийняли дуже важко в першому читанні закон про заочне судочинство і саме завдяки цьому закону ми будемо вимагати від відповідних структур довести до логічного кінця судові справи проти тих людей, хто закликав ввести війська проти України, хто зрадив Україну, і це не тільки Янукович і його кліка, які готували здачу України. По закону мають відповісти і всі ці зрадники, які зрадили присязі і українському народу", - зазначила І.Геращенко.

Вона додала, що тепер від українських силових структур необхідно отримати дуже чіткий перелік тих людей, хто це зробив.

"Серед них були не тільки генерали, полковники, які залишились вимагали від своїх рядових офіцерів і солдатів скласти зброю, вони теж зрадники і вони теж мають відповідати за все по закону. Тому що це зрада України, і Криму і тисяч людей, які постраждали", - розповіла вона.

Як повідомляв УНН, віце-прем’єр-міністр України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе заявила, що за три роки окупації Криму Росія застосувала до жителів пів острові всі існуючі методи боротьби з свободою, тому сьогодні Крим може служити повноцінним "довідником" порушень і утисків прав і свобод.

Крім того, вона нагадала, що на сьогодні в окупованому Росією Криму нараховується 17 зниклих без вісти, 12 загиблих та 39 політв'язнів.

Українські Національні Новини

Політика