ukenru
i-geraschenko-ukrayina-peredast-ordlo-15-osib-u-znak-dobroyi-voli

І.Геращенко: Україна передасть ОРДЛО 15 осіб у знак доброї волі

 • 9197 переглядiв

КИЇВ. 15 грудня. УНН. Україна у рамках процесу звільнення заручників передасть ОРДЛО зі списку в 228 людей 15 осіб, серед яких ті, що здійснили злочини, важкохворі люди, також 6 жінок, у знак доброї волі. Ці люди будуть вдома протягом кількох днів, до наступного засідання мінської групи 21 грудня. Про це повідомила перший заступник голови Верховної Ради, учасниця мінських переговорів щодо Донбасу Ірина Геращенко на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

"Щоб стимулювати процес звільнення заручників, щоб це відбулося до новорічних свят, ми в рамках мінської групи (дякую СБУ, президенту, вони підтримали цю ініціативу, СБУ провела всю необхідну технічну і підготовчу роботу) оголошуємо про передачу 15 осіб зі списку 228, яких запитували ОРДЛО, іншій стороні (серед цих 15 осіб, що здійснили злочини, важкохворі люди, також 6 жінок). Ці люди будуть вдома протягом кількох днів, до наступного засідання мінської групи 21 грудня. Це жест гуманізму і доброї волі", - зазначивла вонаю

З її слів, українська сторона ще раз підтверджує готовність передати інших осіб зі списку 228 до новорічних свят з вимогою звільнити всіх українських бранців.

"Ми чекаємо жесту гуманізму від РФ і їх підлеглих. Якщо ФСБ, Кремль і їх маріонетки вирішили передати українських бранців одному з народних депутатів - нехай негайно це роблять, родинам все одно, хто привезе їх дітей додому, а українська сторона зробила всю відповідну підготовчу роботу зі списками, ми зробили всі відповідні кроки, ми чекаємо хлопців і влада забезпечить їх лікування і реабілітацію", - додала вона.

"Ми передали пропозицію передати 228 громадян, що їх розшукували і запитували ОРДЛО до новорічних свят, аби звільнити наших громадян. І ми й досі не отримали офіційної відповіді", - зауважила І.Геращенко.

Українські Національні Новини

Політика