ukenru
i-geraschenko-razom-z-yevrodeputatom-vidvidala-avdiyivku

І.Геращенко разом з євродепутатом відвідала Авдіївку

 • 5984 переглядiв

КИЇВ. 20 лютого. УНН. Перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко повідомила, що сьогодні разом із колегою Марією Іоновою та депутатом Європарламенту Ребеккою Хармс здійснила візит до Авдіївки, під час якого європарламентар була шокована. Про це віце-спікер ВР на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

"За останні тижні ескалації, після 29 січня в Авдіївці було пошкоджено 328 цивільних будинків, два з них вчора. За весь час війни - 1032 будинків в приватному секторі і 91 багатоповерхівка. Сьогодні разом з депутатом Європарламенту Ребеккою Хармс і Марією Іоновою ми побували в будинках, куди снаряди влетіли 17 лютого, минулої п'ятниці", - повідомила вона.

З її слів, наразі бригади рятувальників розбирають завали.

"Ребекка... шокована, хоч це не перший її візит на Донбас", - зауважила І.Геращенко.

Вона додала, що окрім спілкування з місцевим населенням і моніторингу гуманітарної ситуації, вдалося поспілкуватися і з українськими військовими та побувати на позиціях 72-ої бригади.

З її слів, євродепутат Р.Хармс відзначила, що "для неї... важливий факт, який мало розуміють і знають в Європі, що українські позиції знаходяться далеко від лінії домовленостей мінських угод вересня 2014 року, бо ці домовленості були порушені РФ і бойовиками". "І вона буде доносити цю інформацію своїм європейським партнерам і колегам", - додала І.Геращенко.

Нагадаємо, єврокомісар Х.Стиліанідес сьогодні поїде на Донеччину.

Українські Національні Новини

Суспільство