ukenru
homecouture-yak-koronavirus-vplinuv-na-modu-i-scho-nositi-vlitku

Homecouture: як коронавірус вплинув на моду і що носити влітку

 • 26600 переглядiв

Костюми-роби, потертий денім, рукавички і маски - цього літа модні красуні і стрітстайл-блогерші все більше схожі на лікарів або будівельників

КИЇВ. 14 червня. УНН. Літня мода 2020 року стає поєднанням у всіх сенсах непоєднуваних речей: брутальні джинсові костюми і корсети, сарафани, ніби зшиті бабусею, і кольорова шкіра, хірургічні рукавички і масивні кільця. УНН вирішив розповісти про найцікавіші тенденції в літній моді.

Зараз, коли карантинні обмеження починають потроху послаблювати по всьому світу, з'являється більше можливостей модно і красиво одягнутися.

У літній моді цього року можна виділити два основних напрямки: її ексцентричність і безпеку - у зв'язку з боротьбою з пандемією коронавірусу.

Ексцентричність

Кольорова шкіра. Тренд на кольорову тонку шкіру перекочує з весняних колекцій у літні. Туди ж перекочують і чоловічі костюми з жилетами. Ідеальним варіантом для офісів влітку, коли всім туди вдасться повернутися, стане костюм з шортами-бермудами, якщо дресс-код не надто суворий.




Подвійний денім. Це модне рішення може сподобатися не всім, оскільки за звучанням нагадує ті джинсові костюми, які з'явилися на прилавках 10 років тому. Однак зараз це скоріше джинси кльош з такою ж джинсовою сорочкою або об'ємною курткою.


Принти 60-х. В улюблених легких сарафанах можна вловити деяку схожість з одягом з 60-х - яскравим, строкатим, з великим принтом і сміливими геометричними візерунками. Відійдіть у бік, квіточки і горох.



ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На тлі карантину новий fashion-тренд захопив Instagram

Корсет. Найсвіжіший і найбільш відверто-елегантний тренд прийдешнього сезону. Таку річ, як корсет, тепер дизайнери пропонують носити поверх сорочки або гольфу з грубими джинсами або брюками-карго. Однак з ним можна скласти і більш класичні образи з брюками або спідницею-міді.

Білий костюм. Що може бути приємніше влітку, ніж лляний або бавовняний білий костюм. У цьому році як ніколи популярні такі костюми вільного крою.




Ультракороткі шорти. Це та деталь гардеробу, яка також перекочувала до нас із весняних колекцій. Оскільки зараз багато дизайнерів в принципі намагаються відходити від сезонних колекцій, роблячи річ актуальною мало не для кожного сезону. Подібні шорти можуть бути виконані з легкого трикотажу, і їх легко доповнити кроп-топом або футболкою-поло.

Літнє взуття також буде максимально зручним. В основному це низький хід і широкі перемички, однак не меншою популярністю зараз користуються туфлі на тонкій підошві на 3-4 см підборах з дуже тонкими перемичками.

Зручність

Незважаючи на те, що мода рухається по своїй траєкторії, незважаючи на світові проблеми, коронавірус все-таки змінив світові тренди, а саме підхід до вибору одягу. Так, наприклад, забруднення повітря змінило моду Південної Кореї і Японії. У той час як для нас маски лише недавно стали повсякденним "елементом гардеробу", у цих країнах вони стали даністю вже давно.

Маска. Відомо, що маски ще якийсь час будуть носити по всьому світу, оскільки невідомо, коли пандемія закінчиться. І в таких умовах, люди вже починають вибирати, що це за маска буде, з чого і якого кольору.

Крім фабричних багаторазових масок і "домотканих" хенмейд-масок популярними стали і залишаються дизайнерські маски.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гвінет Пелтроу, Єгор Крід і Лобода в масках: зірки теж бояться коронавірусу

Наприклад, дизайнерської маскою від Gucci ще до пандемії скористалася відома співачка Біллі Айліш. Таку маску або подібну можна надіти поверх чорної хірургічної маски і залишатися здоровим і в тренді.

Рукавички і кільця. Знову ж таки, поки спекотні сонячні дні не накрили країну - рукавички можна і потрібно носити без почуття дискомфорту. Інстаграмні модниці, наприклад, не захотіли відмовлятися від улюблених аксесуарів і ввели тренд - кільця, годинник і браслети поверх хірургічних рукавичок.


Акцент на домашній одяг. Перебуваючи так довго вдома на самоізоляції, багато хто зрозумів, що їм зовсім нічого носити саме вдома. Тепер бренди і дизайнери роблять акцент саме на домашньому одязі і декорі, оскільки любити і балувати себе треба не тільки на роботі.

Українські Національні Новини

Мультимедіа