ukenru
holovu-dymerskoi-hromady-zasudzheno-do-9-rokiv-za-spivpratsiu-z-rosiiskymy-okupantamy

Самопроголошеного голову Димерської громади засуджено до 9 років за співпрацю з російськими окупантами

 • 101090 переглядiв

Самопроголошеного голову Димерської об'єднаної територіальної громади на Київщині засудили до 9 років позбавлення волі за співпрацю з російськими окупантами та поширення неправдивої інформації про Збройні Сили України в умовах воєнного стану.

Суд засудив голову Димерської ОТГ на Київщині до 9 років в'язниці за співпрацю з окупантами. Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора, передає УНН.

Деталі

У результаті судового процесу самопроголошеного голову Димерської Об'єднаної територіальної громади на Київщині засудили до 9 років позбавлення волі за співпрацю з окупантами.

Рішення було прийняте внаслідок публічного обвинувачення прокурорами Київської обласної прокуратури, які довели вину чоловіка у колабораційній діяльності та незаконному розповсюдженні інформації про Збройні Сили України під час воєнного стану, згідно зі статтями 111-1 та 114-2 Кримінального кодексу України.

Згідно з прокурорами, засуджений активно співпрацював з окупантами після захоплення міста Димер у Вишгородському районі Київської області. Він добровільно прийняв пропозицію російських військових щодо співпраці та надавав їм інформацію для орієнтування на місцевості.

У березні 2022 року окупанти зібрали місцеве населення, і під час зустрічі з громадянами засуджений повідомив про своє нове призначення на посаду голови Димерської ОТГ. Він також дав інтерв'ю російським ЗМІ, в якому висловлював свою лояльність окупантам та закликав до співпраці з ними.

Протягом часу, коли займав посаду голови ОТГ, засуджений активно пропагував ідеї окупантів, розповсюджуючи газети з пропагандою збройної агресії російської федерації проти України. Крім того, він використовував свої повноваження для залучення місцевого населення до незаконної співпраці з окупантами та надавав їм інформацію про учасників АТО, територіальної оборони та місцевих депутатів.

Відтак, суд призначив йому покарання у вигляді 9 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Крім того, засудженому було заборонено обіймати будь-які посади в органах державної влади та місцевого самоврядування, а також в організаціях, що надають публічні послуги, протягом наступних 15 років після звільнення.

Додамо

Наразі чоловік перебуває під вартою.

Колишньому секретарю Гостомельської ОТГ оголосили підозру у розтраті бюджетних коштів26.06.23, 20:09 • [views_960180]

Юлія Котвицька

Війна