holovu-arma-dumu-treba-prytiahty-do-vidpovidalnosti-cherez-zatiahuvannia-prodazhu-yakhty-medvedchuka-eksnardep

Голову АРМА Думу треба притягти до відповідальності через затягування продажу яхти медведчука – екснардеп

 • 59986 переглядiв

Ігор Мосійчук закликає відкрити кримінальне провадження через затягування продажу яхти медведчука. Він вважає, що голова АРМА Олена Дума має понести політичну відповідальність і піти у відставку.

Через затягування процесу продажу яхти підозрюваного у держзраді екснардепа віктора медведчука з боку Агентства з розшуку та менеджменту активів має бути відкрите кримінальне провадження, а голова АРМА Олена Дума має понести, як мінімум, політичну відповідальність. Таку думку в ексклюзивному коментарі УНН висловив громадський діяч та колишній народний депутат Ігор Мосійчук.

"Перше – кримінальне провадження має бути відкрито однозначно, тому що хтось діяв в інтересах медведчука. Хто цей хтось – має з’ясувати слідство, хто конкретно вчиняв ці дії. Друге – має понести, як мінімум, для початку політичну відповідальність голова АРМА Дума. Вона має бути невідкладно відправлена у відставку", - вважає Мосійчук.

За його словами, навіть, якщо таку халатність допустила не Дума особисто, а хтось з її підлеглих – це все одно неефективність та злочинна недбалість.

"Знаючи, що всередині АРМА без Думи не літає муха – у мене виникають і конкретно до неї персональні запитання по цій справі. Але ці питання маю ставити не я, а слідчий", - наголосив екснардеп.

Контекст

На минулому тижні стало відомо, що АРМА не може продати один з найдорожчих арештованих активів віктора медведчука - яхти Royal Romance - через те, що суд у Хорватії скасував арешт вказаного майна.

В Офісі Генерального прокурора зазначили, що протягом усього терміну арешту докладали зусиль для розробки механізмів, які б дозволили АРМА реалізувати майно, яке знаходиться за кордоном. Однак нове керівництво АРМА допустило зволікання в цьому процесі і розпочало процедуру реалізації яхти лише 20 березня 2024 року, майже через 2 роки після арешту.

АРМА навіть намагалося приховати своє фіаско з яхтою, опублікувавши новину про успішну реалізацію одного баггі і одного квадроцикла, що належали медведчуку. Однак, баггі та квадроцикл АРМА продало за 920 тисяч гривень, а яхту оцінюють у майже 8,5 мільярдів гривень.

Лілія Подоляк

Слайдер

    Популярні

    Новини по темі

    Бронювання перевізників спростили: основні зміни

     • 17394 переглядiв