holova-dyplomatii-yevrosoiuzu-zrobyv-zaiavu-shchodo-vizytu-orbana-do-moskvy-uhorskyi-premier-ne-predstavliaie-yes-u-zhodnii-formi

Голова дипломатії Євросоюзу зробив заяву щодо візиту Орбана до москви: угорський прем'єр не представляє ЄС у жодній формі

 • 98633 переглядiв

Голова дипломатії ЄС Жозеп Боррель зробив заяву щодо візиту прем’єр-міністра Угорщини, яка нині головує у ЄС, Віктора Орбана до москви, зазначивши, що Орбан не отримав жодного мандату від Ради ЄС на відвідування російської столиці і візит відбувається виключно в межах двосторонніх відносин між Угорщиною та росією, пише УНН.

Деталі

"Візит прем’єр-міністра Віктора Орбана до москви відбувається виключно в межах двосторонніх відносин між Угорщиною та росією. Зараз Угорщина є державою-членом ЄС, яка головує в Раді (ЄС) до 31 грудня 2024 року. Це не передбачає жодного зовнішнього представництва Союзу, за що відповідає президент Європейської ради на рівні глави держави чи уряду та Вепховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки на міністерському рівні", - зазначається у заяві Верховного представника ЄС.

Не має мандату для співпраці з рф: глава Євроради відреагував на можливий візит Орбана до москви04.07.24, 20:04

У заяві наголошується, що "прем'єр-міністр Орбан не отримав жодного мандату від Ради ЄС на відвідування москви". "Позиція ЄС щодо агресивної війни росії проти України відображена в багатьох висновках Європейської ради. Така позиція виключає офіційні контакти між ЄС і президентом путіним. Таким чином прем’єр-міністр Угорщини не представляє ЄС у жодній формі", - наголошується у заяві.

"Окрім того, варто нагадати, що Міжнародний кримінальний суд висунув звинувачення президенту путіну та видав ордер на арешт за його участь у примусовій депортації дітей з України до росії", - зауважується у заяві.

Орбан на тлі повідомлень про візит до москви заявив, що не веде переговори від імені ЄС щодо України05.07.24, 10:42

Юлія Шрамко

Війна

    Популярні

    Новини по темі