henshtab-naihariachishe-na-pokrovskomu-napriamku-na-toretskomu-tochatsia-boi

Генштаб: найгарячіше - на Покровському напрямку, на Торецькому - точаться бої

 • 16168 переглядiв

Найбільше бойових дій на фронті сьогодні відбулося на Покровському напрямку.

На фронті найбільше бойових зіткнень сьогодні - на Покровському напрямку, на Торецькому напрямку по чотири ворожих атаки зафіксовано біля Північного та Торецька, точаться бої, повідомили у Генеральному штабі ЗСУ у зведенні на 16 годину 11 липня, пише УНН.

Деталі

"Окупанти не припиняють атакувати вздовж майже всієї лінії фронту. На цей час загальна кількість ворожих наступальних та штурмових дій вже зросла до 62. Найбільше боєзіткнень фіксується на Покровському напрямку. Водночас, тут, а також на Харківському напрямку, окупанти активно завдають авіаударів", - повідомили у Генштабі.

Як повідомляється, ситуація за напрямками наступна:

На Харківському напрямку російські загарбники здійснили три безуспішних штурмові дії у районах Вовчанська та Глибокого. Окрім того, ворог завдав сьогодні уже 14 авіаударів - скинув 28 КАБів. Постраждали райони восьми різних населених пунктів. Серед них Вовчанськ, Липці та Стариця.

Окупанти не полишають спроб тиснути на оборону українських захисників на Куп’янському напрямку. Безуспішно намагаються покращити своє тактичне положення в районах Синьківки та Берестового. Наростили кількість штурмових дій до чотирьох. Половину з них підрозділи Сил оборони успішно відбили, два штурми, біля Берестового, ще тривають. Ворог бомбардував п’ятьма КАБами райони Куп’янська і Глушківки.

На Лиманському напрямку, біля Макіївки і Невського, ворог впродовж доби провів п’ять атак, дві з яких ще тривають. Вдарив некерованими авіаракетами з озброєння армійської авіації біля Новоєгорівки.

На Сіверському напрямку російський агресор продовжує штурми неподалік Роздолівки та Верхньокам’янського. Кількість боєзіткнень зросла до трьох. Одна з них на це час ще не закінчилась.

На Краматорському напрямку з початку доби відбулось вже три бойових зіткнення. Ворог, за підтримки штурмової авіації, атакує Часів Яр та Іванівське. Бій триває.

На Торецькому напрямку ворог проводив по чотири атаки біля Північного та Торецька. Точаться бої. Ще один штурм наші воїни відбили неподалік Залізного.

Покровський напрямок залишається найгарячішою точкою всієї лінії зіткнення. На цей час кількість ворожих атак тут зросла до 24. Окупанти, концентрують зусилля в районах Новоолександрівки та Прогреса, намагаються протиснути нашу оборону на напрямку за підтримки штурмової та бомбардувальної авіації, яка била по районах семи різних населених пунктів. Українські воїни міцно тримають зайняті рубежі і завдають ворогу відчутних втрат.

На Курахівському - кількість боєзіткнень збільшилась до шести. Всі атаки ворога біля Красногорівки, Георгіївки, Костянтинівки та Парасковіївки відбито.

На Времівському напрямку росіяни здійснили чотири безуспішних наступальних дії неподалік Водяного, Костянтинівки та Урожайного. Біля останнього били по наших позиціях з озброєння вертольотів Ка-52.

На Оріхівському напрямку противник атакував у бік Гуляйполя. Успіху не мав.

На Придніпровському напрямку бомбардувань зазнали Тягинка і Токарівка.

На решті напрямків обстановка суттєвих змін не зазнала, вказали у Генштабі.

"Підрозділи Сил оборони мужньо стримують ворожі спроби просування у глибину території України, завдають окупантам вогневого ураження та виснажують його по всій лінії фронту", - повідомили у Генштабі.

Ворог проводить бойові дії на околицях Торецька, але в самому місті його немає – Волошин11.07.24, 14:18

Юлія Шрамко

Війна

    Популярні

    Новини по темі