hensek-nato-my-povynni-stoiaty-poruch-z-ukrainoiu-v-interesakh-nashoi-bezpeky-shchob-putin-ne-vyhrav-tsiu-viinu

"В інтересах нашої безпеки, щоб путін не виграв цю війну": Генсек НАТО впевнений у меседжі союзників "стояти поруч з Україною"

 • 36030 переглядiв

Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що абсолютно впевнений, що послання союзників по Альянсу на прийдешній міністерській зустрічі, а пізніше - на Вашингтонському саміті, полягає в тому, що "ми повинні стояти поруч з Україною", і що "в інтересах нашої безпеки, щоб президент путін не виграв цю війну". Про це Генсек сказав на пресконференції у понеділок у переддень зустрічі голів МЗС країн НАТО 28-29 листопада у Брюсселі, пише УНН.

Деталі

Відповідаючи на запитання, чи відчуває він готовність країн-членів НАТО озброїти Україну тим, що їй потрібно для наступного контрнаступу наступної весни, і що Україні можуть знадобитися нові типи озброєнь, оскільки озброєнь минулого, які були надані до цього часу, просто недостатньо, щоб реально змінити ситуацію на полі бою, Столтенберг відповів: "Коли я подорожую і зустрічаюся з членами НАТО, я бачу непохитну відданість підтримці України з безпрецедентним рівнем військової підтримки".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військові досягнення вимірюються не тільки квадратними метрами - Генсек НАТО про ситуацію на фронті

При цьому він перечислив недавні рішення союзників щодо підтримки України, зокрема, оголошення Німеччини та Нідерландів про виділення 10 мільярдів євро, А також коаліція ППО, "яка не лише шукає, як ми можемо підтримувати та забезпечувати боєприпасами та запасними частинами існуючі системи протиповітряної оборони, але й як ми можемо додавати все більше й більше досконалих систем ППО". І надання крилатих ракет та "багато інших сучасних видів зброї". Як і створення навчального центру у Румунії для підготовки пілотів на F-16.

"Тож загалом я бачу дуже сильну прихильність членів НАТО справді надавати військову підтримку та широкий спектр видів зброї", - наголосив Столтенберг.

При цьому з його слів, "навіть за такої значної військової підтримки з боку союзників по НАТО [Україна] не змогла за останній рік пересунути лінію фронту". "І це лише свідчить про те, що ми ніколи не повинні недооцінювати росію. Їхня оборонна промисловість переведена на воєнні рейки. Вони можуть поповнити свої сили боєприпасами та новими можливостями. Вони отримали значну кількість боєприпасів із Північної Кореї, і є готовність пожертвувати людьми в цій операції, що також ускладнює українцям досягнення територіальних здобутків", - зауважив Столтенберг.

Але будьте впевнені, я абсолютно впевнений, що меседж союзників по НАТО на цій зустрічі, а також коли ми зберемося пізніше на Вашингтонському саміті, полягає в тому, що ми повинні стояти поруч з Україною. В інтересах нашої безпеки, щоб президент путін не виграв цю війну

- сказав Генсек НАТО.

Нагадаємо

НАТО обговорить дії росії та збирається погодити рекомендації щодо реформ в Україні на шляху до членства.

Юлія Шрамко

Війна

    Популярні

    Новини по темі