ukenru
hendyrektor-dtek-pokazav-odnu-zi-zruinovanykh-rosiianamy-tes

Гендиректор ДТЕК показав одну зі зруйнованих росіянами ТЕС

 • 39193 переглядiв

ДТЕК втратив 80% своїх генеруючих потужностей через серйозні пошкодження 5 з 6 своїх теплоелектростанцій внаслідок російських атак 22 і 29 березня.

ДТЕК втратила 80% генеруючих потужностей. 5 з 6 теплоелектростанцій компанії серйозно пошкоджені. Одну із понівечених російськими атаками ТЕС показали у пресслужбі ДТЕК, пише УНН.

Ось так виглядає одна з теплоелектростанцій ДТЕК зсередини після масштабних атак ворога 22 та 29 березня.

– йдеться в дописі ДТЕК до відео.

Деталі

Відео із зруйнованої ТЕС зняв та опублікував Головний виконавчий директор, ДТЕК Максим Тімченко. Він поділився знятим у своєму дописі в соц мережі Х, та подякував

Раніше це була повністю функціонуюча диспетчерська електростанція ДТЕК, що постачала енергією в українські домівки, підприємства, лікарні та школи. Сьогодні я зблизька бачив, як росія перетворила його на попіл: справді жахливий рівень шкоди від ракет і безпілотників проти суто цивільного об’єкта. Дії противника безперечно є військовим злочином. Лише завдяки надійним протоколам безпеки та захисту всередині диспетчерської ніхто не загинув і не постраждав.

– написав Тімченко.

Тімченко також додав, що Україні потрібна термінова допомога від союзників і партнерів у місії по захисту енергетичного обладнання, й інвестицій для побудови більш стійкої системи. А також вкотре наголосив на важливості  політичної підтримки зі збільшення кількості озброєння й протиповітряної оборони, щоб захистити енергетичний сектор України від атак ворога.

Одещина: електропостачання після російських обстрілів відновлено, в Одесі немає електрики через аварію - ДТЕК31.03.24, 12:40 • [views_0]

Додатково

За даними компанії 80% генеруючих потужностей компанії втрачені через атаки росіян 22 та 29 березня.

Серйозно пошкоджені 5 з 6 наших ТЕС ДТЕК.

В компанії ситуацію відзначають як "надзвичайно важку".

Тетяна Салганік

Війна