harris-otrymuie-pidtrymku-bahatokh-demokrativ-yak-kandydat-u-prezydenty-ale-deiaki-vplyvovi-chleny-partii-movchat

Вибори у США: Гарріс отримує підтримку багатьох демократів, але деякі впливові члени партії мовчать

 • 12391 переглядiв

Після виходу Байдена з президентських перегонів багато демократів підтримали Камалу Гарріс як кандидата. Проте деякі впливові члени партії, включаючи Обаму і Пелосі, поки утримались від підтримки.

Багато представників Демократичної партії у США у неділю швидко підтримали віце-президента Камалу Гарріс, щоб вона балотувалася як кандидат у президенти від партії проти Дональда Трампа після раптового виходу з перегонів президента Джо Байдена, але деякі впливові члени партії, у тому числі колишній спікер Палати представників Ненсі Пелосі, промовчали, повідомляє Reuters, пише УНН.

Деталі

Після кількох тижнів суперечок серед демократів про те, чи слід 81-річному Байдену залишатися в гонці, приплив підтримки, що згуртувався навколо Гарріс, якщо вона хоче бути кандидатом, має вирішальне значення, оскільки до листопадових виборів залишилося трохи більше ніж 100 днів, вказує видання.

"Але всередині Демократичної партії існує багато сумнівів щодо того, чи зможе Гарріс перемогти Трампа, кандидата від Республіканської партії та колишнього президента. Деякі демократи запропонували партії провести міні-праймеріз перед серпневим з'їздом", - ідеться у публікації.

Сам Байден підтримав Гарріс у неділю, зробивши окрему заяву після листа, у якому говорилося, що він іде у відставку. За ним швидко пішли впливові чорні фракції Конгресу, кілька ключових донорів, різні законодавці та суперкомітети, включаючи "Пріоритети США" та "Об'єднайте країну".

"Сьогодні я хочу висловити свою повну підтримку та схвалення того, щоб Камала стала кандидатом від нашої партії цього року, - заявив Байден у соціальній мережі X. - Демократи, настав час об'єднатися та перемогти Трампа. Давайте зробимо це".

Список законодавців-демократів, які підтримують Гарріс, зростав протягом дня. До вечора неділі до списку входили губернатор Каліфорнії Гевін Ньюсом, губернатор Колорадо Джаред Поліс, губернатор Північної Кароліни Рой Купер, губернатор Пенсільванії Джош Шапіро, сенатор США Марк Келлі від Арізони, сенатор США Петті Мюррей від штату Вашингтон, представник США Джеймс Клайберн з Південної Кароліни та представник США Праміла Джаяпал з Вашингтона.

Дмитро Мельхорн, радник Ріда Хоффмана, засновника LinkedIn та великого спонсора Демократичної партії, назвав Гарріс "втіленням американської мрії", зазначивши, що вона дочка іммігрантів. 

Усі 50 голів штатів Демократичної партії підтримають Гарріс як нового кандидата в президенти від партії, повідомило в неділю агентство Reuters з посиланням на кілька джерел. Делегації Демократичної партії на з'їзді з висунення кандидатів із Теннессі, Луїзіани, Південної Кароліни та Північної Кароліни заявили, що підтримують Гарріс.

Колишній президент Білл Клінтон та Гілларі Клінтон, яка обіймала посаду державного секретаря при президентові Баракові Обамі, також підтримали заявку Гарріс.

Проте інші, у тому числі Пелосі та Обама, за яких Байден був віцепрезидентом протягом восьми років, подякували Байдену за його патріотизм, але поки не підтримали Гарріс чи будь-якого іншого кандидата, зауважує видання.

"Наступні дні ми пливтимемо незвіданими водами, - заявив Обама у своїй заяві. - Але я надзвичайно впевнений, що лідери нашої партії зможуть організувати процес, у результаті якого з'явиться видатний кандидат".

Як він зробив у 2020 році, коли Байден отримав номінацію від Демократичної партії, Обама вважає, що він матиме унікальну можливість допомогти об'єднати партію, як тільки у неї з'явиться кандидат, повідомило джерело, знайоме з цим питанням.

Лідер сенатської більшості Чак Шумер, який похвалив рішення Байдена піти у відставку, також промовчав про те, хто має бути кандидатом від демократів.

Сенатор США Пітер Велч, перший сенатор-демократ, який закликав Байдена відмовитися від спроби переобрання, закликав до відкритого процесу висування кандидатур.

Один з донорів-демократів повідомив Reuters, що вони підтримають кандидатуру Гарріс як кандидата в президенти і губернатора Пенсільванії Джоша Шапіро як її віцепрезидента, як спосіб отримати голоси в Пенсильванії, критичному штаті, що вагається. Поки невідомо, кого Гарріс обере своїм віцепрезидентом, якщо вона все ж таки стане кандидатом.

Камала Гарріс підтвердила намір балотуватися в президенти США21.07.24, 23:51

Юлія Шрамко

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Дощі з грозами і до 34°: прогноз погоди на сьогодні

     • 13079 переглядiв