halushchenko-zustrivsia-z-tymchasovoho-povirenym-spoluchenykh-shtativ-v-ukraini-robertom-nidkhemom

Галущенко зустрівся з тимчасового повіреним Сполучених Штатів в Україні Робертом Нідхемом

 • 32280 переглядiв

Міністр енергетики України Галущенко обговорив з Тимчасово повіреним у справах США у справах України Нідемом питання енергетичного співробітництва та реформування сектору, приділивши особливу увагу атомній промисловості та виробництву обладнання.

Міністр енергетики України Герман Галущенко зустрівся з тимчасово повіреним у справах США в Україні Робертом Нідхемом. Сторони обговорили продовження співпраці в атомній галузі, створення розподіленої генерації та реалізація спільних проєктів локалізації виробництва енергообладнання заради зміцнення стійкості енергосистеми. Про це повідомили у Міністерстві енергетики, передає УНН.

Деталі

Також під час зустрічі йшлося про ефективну співпрацю Міненерго та Міністерства енергетики США, Держдепартаменту США, USAID, Посольства США в Україні у напрямку зміцнення енергетичної безпеки України.

У цьому контексті сторони обговорили продовження співпраці в атомній галузі та реалізацію спільних проєктів локалізації виробництва енергетичного обладнання в Україні.

Окремо Герман Галущенко окреслив плани реформування енергетичного сектору України. Зокрема, реалізацію положень Закону щодо запобігання зловживанням на оптових енергетичних ринках, спрямованого на імплементацію Регламенту ЄС (REMIT), імплементації 4-го енергопакета, а також корпоративну реформу.

Американська сторона під час зустрічі засвідчила готовність продовжувати всебічну підтримку України у зміцненні енергетичної безпеки.

У разі сильних морозів не прогнозуються блекаути – Галущенко18.12.23, 11:24

Лілія Подоляк

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    В Одесі "шахед" влетів в багатоповерхівку, виникла пожежа

     • 136324 переглядiв