gur-zaklikayut-ukrayintsiv-zdavati-krov-na-potrebi-viyskovikh

ГУР закликають українців здавати кров на потреби військових

 • 185073 переглядiв

КИЇВ. 10 вересня. УНН. Генеральне управління розвідки Міністерства оборони України закликає українців здавати кров у рамках національної кампанії "Твоя кров може воювати. Стань донором". Про це інформує УНН, посилаючись на повідомлення ГУР у Telegram.

Цитата

"Війна створює нові виклики: кров потрібна щодня як для порятунку українських воїнів, так і для мирних громадян, які страждають від агресії, розв’язаної російською федерацією. Наразі важливо збільшувати запаси безпечної і якісної донорської крові, яка допомагає не тільки рятувати життя військових, а й проводити планові операції в тилу, приймати пологи, здійснювати трансплантації", - йдеться в повідомленні.

Деталі

Ті, хто хочуть стати донорами крові, можуть звернутися до центру крові або до інших медичних закладів, де можна здати кров, та записатися телефоном у базу донорів. Повідомляється, що всі медичні заклади, які роблять запаси крові, мають власну базу донорів і за потреби крові зв’язуються з ними.

Також записатися в реєстр донорів можна онлайн. Для цього кожен, хто бажає донатити кров, може зареєструватися на відповідних вебсервісах, внести туди всю необхідну інформацію і чекати повідомлення від координаторів. Внести свої дані можна за посиланням.

Донором може стати кожен дієздатний українець віком від 18 років. Серед обов’язкових вимог: маса тіла не менше ніж 50 кг і відсутність протипоказань до донорства.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    У Харкові пролунали вибухи

     • 197512 переглядiв