gur-rf-vidpravila-na-viynu-v-ukrayinu-ponad-8-tisyach-vagnerivtsiv-bilshist-kolishni-vyazni

ГУР: рф відправила на війну в Україну понад 8 тисяч "вагнерівців", більшість - колишні в'язні

 • 160342 переглядiв

КИЇВ. 20 жовтня. УНН. Головне управляння розвідки Міністерства оборони України (ГУР МОУ) повідомило, що понад 8000 найманців пвк «вагнера» («ліга») приймають участь у повномасштабаній війні рф. Більшість складу - колишні ув’язнені, на них припадає найбільший відсоток загиблих, інформує УНН.

Цитата

«До бойових дій на території України залучено понад 8000 найманців пвк «вагнера» («ліга»). Більшість підрозділів наразі перебувають безпосередньо в районах вздовж лінії бойового зіткнення», - ідеться у повідомленні.

Деталі

У ГУР зазначили, що їхня задача - підтримка меншої за чисельністю групи досвідчених «контрактників». При цьому, найбільші втрати особового складу складають саме колишні ув’язнені.

«Щоб не опинитись під загрозою «кадрового голоду», «вагнер» терміново проводить підготовку кількасот додаткових найманців з числа ув’язнених для відправки у зону бойових дій», - додали у пресслужбі.

Доповнення

Очільник пвк «вагнер» євген пригожин вербує на війну проти України зеків, щоб використовувати їх як «гарматне м’ясо» під час розвідування українських позицій.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    НБУ залишив облікову ставку на рівні 25%

     • 124086 переглядiв

    У Євробаченні-2023 візьмуть участь 37 країн

     • 284920 переглядiв