gumenyuk-pro-potrebu-v-sistemakh-ppo-cherez-dva-tri-misyatsi-v-ukrayini-vzhe-mozhe-ne-buti-portiv

Гуменюк про потребу в системах ППО: Через два-три місяці в України вже може не бути портів

 • 443388 переглядiв

КИЇВ. 27 липня. УНН. Українські оборонні сили мають значну потребу у системах ППО, аби протистояти ударам рф по зерновій інфраструктурі та портам. Про це заявила речниця Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк в інтерв’ю Agence France-Presse, передає УНН.

Цитата 

«Через два-три місяці у нас може не бути більше портів », —  наголосила речниця Сил оборони: «Вони хочуть домінувати в Чорному морі. Вони хочуть мати зернову монополію. Україну хочуть прибрати як країну, яка здатна прогодувати світ»,

«Нам потрібна протиракетна і протиповітряна оборона. Посилені, потужні, сучасні та здатні протистояти тим типам ракет, які ворог використовує проти нас », – сказала Гуменюк.

Деталі

За словами речниці, українським військам, зокрема потрібні американські винищувачі F-16, які здатні вражати російські системи озброєння та кораблі, які використовуються для обстрілів півдня України.

У той час як Україна вже має західні системи оборони, включаючи дуже складну американську ракетну систему Patriot, росія «кожного разу вдосконалює свою тактику і не зупиняється », пояснила пані Гуменюк.

За її словами, москва одночасно веде вогонь крилатими ракетами, гіперзвуковими та протикорабельними ракетами, коли «засоби оборони розосереджені» і всі «не в змозі протистояти цій загрозі».

Російська армія також відновила блокаду українських портів після відмови від зернової угоди, додала пані Гуменюк. «Зараз відбувається те, що практично всі порти заблоковані. Жодне судно не може піти », - запевняє вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: росія готується до блокади Чорного моря: Гуменюк розкрила деталі

Довідково

росія посилила удари по портовій інфраструктурі Одеси та інших містах на півдні України після виходу з зернової угоди. Експорт українських зернових через Чорне море становив 33 мільйони тонн зерна на рік.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Ворог завдав терористичний удар по Запоріжжю - ОВА

     • 1615992 переглядiв