ukenru
grupa-yevrodeputativ-zvernulasya-do-kerivnitstva-yes-schodo-ukrayini-zayava

Група євродепутатів звернулася до керівництва ЄС щодо України: заява

 • 13182 переглядiв

КИЇВ. 6 жовтня. УНН. Група з 11 євродепутатів звернулася до верхівки європейських інституцій напередодні саміту Україна-ЄС. Політики закликають дати позитивний сигнал уряду України і українському народу в рамках майбутнього заходу, передає УНН.

"Оскільки наше партнерство з Україною має двосторонній характер, і Союз в рівній мірі повинен запропонувати привабливі рамки співробітництва та підтримувати участь України в процесі реформ і її шлях до ЄС, ми закликаємо вас передати позитивний сигнал уряду України і українському народу в спільній заяві майбутнього саміту Україна-ЄС", - йдеться в заяві.

Євродепутати наголосили, що вітають реакцію українського уряду на пандемію COVID-19 і цінують, що, незважаючи на всі викликані цим труднощі країна як і раніше прихильна здійсненню реформ відповідно до Угоди про асоціацію з ЄС.

"Ми пропонуємо підкреслити важливість поступової інтеграції України до внутрішнього ринку ЄС, вивчення можливостей для секторальної інтеграції, в тому числі в Енергетичний союз, транспортне співтовариство, єдиний цифровий ринок, залучення України в наші зусилля по боротьбі зі зміною клімату через новий європейський "зелений курс" (European Green Deal). Ми також бачимо особливу важливість створення більшої кількості майданчиків для розширеного політичного діалогу з Україною, щоб просувати подальшу економічну інтеграцію і гармонізувати законодавство. Крім того, (ми пропонуємо - ред.) налагодження контактів між людьми і зміцнення академічного та освітнього співробітництва між ЄС та Україною, наприклад, шляхом створення Університету європейського партнерства в Україні", - йдеться в заяві.

Євродепутати також вважають, що співпраця між ЄС і Україною в галузі безпеки та оборони має бути посилена шляхом нарощування потенціалу для вирішення нових типів викликів, особливо гібридних загроз.

Лист адресовано Президенту Європейської ради Шарлю Мішелю і Президенту Європейської комісії Урсулі фон дер Ляйєн, а також Верховному представнику ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозепу Боррелю та комісару ЄС з питань сусідства та розширення Оліверу Варгеї.

Нагадаємо, у вівторок, 6 жовтня, відбудеться 22-й саміт Україна-ЄС, який пройде в Брюсселі. Українську делегацію представлятиме Президент Володимир Зеленський.

Українські Національні Новини

Політика