ukenru
gromadyanin-uzbekistanu-namagavsya-dati-ukrayinskim-prikordonnikam-khabar-u-rublyakh

Громадянин Узбекистану намагався дати українським прикордонникам хабар у рублях

 • 12447 переглядiв

КИЇВ. 5 березня. УНН. На кордоні з Білоруссю, у пункті пропуску "Виступовичі", що на Житомирщині, громадянин Узбекистану намагався підкупити прикордонників за 3 тисячі російських рублів. Про це УНН повідомили у пресслужбі Держприкордонслужби. 

"Під час здійснення контрольних заходів в пункті пропуску, прикордонний наряд в паспортному документі іноземця виявив підроблені відмітки Держприкордонслужби України. Під час з’ясування обставин проставляння недійсних відтисків, чоловіком було запропоновано прикордонникам хабар в розмірі 3000 рублів РФ за пропуск на територію нашої держави", - йдеться в повідомлені.

Зазначається, що від даної пропозиції прикордонники відмовились та попередили хабародавця про кримінальну відповідальність за вчинення даних дій.

Після чого на місце події охоронці кордону викликали співробітників Національної поліції, яким згодом було передано іноземного громадянина та направлено повідомлення про виявлення кримінального правопорушення передбаченого ст. 369 КК України (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).

Нагадаємо, Військова прокуратура Центрального регіону України скерувала до суду обвинувальний акт щодо прикордонника, який за 500 доларів США проставив в паспорті громадянина Республіки Таджикістан відмітку про в’їзд в Україну.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП