ukenru
gromadyanin-turechchini-namagavsya-vivezti-cherez-borispil-28-kg-prikras-iz-burshtinu

Громадянин Туреччини намагався вивезти через "Бориспіль" 28 кг прикрас із бурштину

 • 17156 переглядiв

КИЇВ. 18 вересня. УНН. Київськими митниками у пункті пропуску "Бориспіль" у громадянина Туреччини вилучено 28 кг прикрас із бурштину різних кольорів. Про це повідомляє пресслужба столичної митниці, інформує УНН

"Прикраси з бурштину від світло-жовтого до темно-коричневого кольорів, 32-річний громадянин Туреччини, етнічний курд, намагався вивезти з України до Іраку транзитом через Емірати. Та цій спробі запобігли працівники Київської митниці Держмитслужби у співпраці з колегами з Координаційно-моніторингової митниці та СБУ", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що для проходження митного контролю іноземець обрав спрощену систему – "зелений коридор", тобто засвідчив, що не має при собі предметів, заборонених чи обмежених до переміщення через митний кордон України.

"Однак під час перевірки ручної поклажі у чоловіка було виявлено прикраси з обробленого каміння бурштину, що й дало підстави митникам ретельніше перевірити ще й його багажну валізу. Таким чином сумарно у багажній валізі та у ручній поклажі авіапасажира митники виявили 14 пакунків з обробленим камінням різного кольору та фактури. Загальна вага бурштинових прикрас склала біля 28 кг", - зазначили митники.

Вказується, що через порушення порядку проходження митного контролю "зеленим коридором" стосовно громадянина Туреччини складено протокол про порушення митних правил за ст. 471 Митного кодексу України. Прикраси з бурштину вилучено до рішення суду.

Як повідомлялося раніше в УНН, на столичній митниці вилучили 9 тонн делікатесу з КНР на близько 3 млн гривень.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП