ukenru
gritsak-rozkazav-yakim-chinom-sbu-zmozhe-dovesti-prichetnist-rf-do-spravi-babchenka

Грицак розказав, яким чином СБУ зможе довести причетність РФ до справи Бабченка

 • 7810 переглядiв

КИЇВ. 7 червня. УНН. СБУ зможе доказати причетність РФ до справи Бабченка за допомогою електронного носія зі списком. Про це голова Служби безпеки України Василь Грицак повідомив в інтерв’ю німецькій газеті Bild, передає УНН.

"Слідчі дії тривають, проте я вже зараз можу сказати, що отриманий слідством електронний носій зі списком матиме вирішальне значення. Внаслідок експертизи вміщених даних ми з'ясуємо і задокументуємо джерело його походження і далі підемо по "ланцюгу". Я впевнений: у підсумку ми зможемо довести, що за цією акцією криються російські спецслужби", - повідомив Грицак.

Нагадаємо, Генеральний прокурор України Юрій Луценко під час перебування у Брюсселі пояснив, чому було необхідно імітувати убивство російського журналіста Аркадія Бабченка, обґрунтувавши це тим, що завдяки цьому кроку вдалося отримати список зі 47 осіб, яких також хотіли убити.

Як повідомяляв УНН, 29 травня стало відомо про скоєний замах на російського журналіста Аркадія Бабченка. Повідомлялося, що він після пострілів в спину помер в кареті “швидкої”.

Слідчі почали кримінальне провадження за ч.1 ст.115 (умисне вбивство) КК України.

На брифінгу 30 травня голова СБУ Василь Грицак повідомив, що Бабченко живий, і розповів деталі спецоперації із запобігання вбивства.

Зокрема, був затриманий ймовірний організатор убивства російського журналіста. Йому повідомили про підозру за ч.1 ст.14, ч.3 ст.27, ч.3 ст.258 КК України (організація підготовки теракту). Згодом стало відомо, що підозрюваним в організації убивства Бабченка є підприємець Борис Герман, який раніше був помічником двох народних депутатів.

Українські Національні Новини

Політика