ukenru
gribauskayte-vvazhaye-scho-v-ukrayini-ye-shansi-vstupiti-do-yes

Грібаускайте вважає, що в України є шанси вступити до ЄС

 • 13990 переглядiв

КИЇВ. 25 січня. УНН. Членство в Європейському Союзі залишається можливістю для України. Про це в ефірі національного радіо заявила президент Литви Даля Грібаускайте, передає УНН.

"Я думаю, що все реально для будь-якої країни. Усе залежить від самого розвитку, від зовнішніх обставин, від політичного вікна, яке відкривається... Не потрібно нічого відкидати, але мета країни, мобілізація всіх сил для якоїсь певної мети дуже важлива", - сказала вона, відповідаючи на запитання, чи буде порушено в Давосі питання прагнення України стати членом ЄС і чи реально це.

"Я думаю, що потрібно говорити про проблеми і їх вирішення разом. Можливість для кожної країни досягти своїх цілей на одному або іншому етапі історії існує. Її не можна віднімати у будь-якої з країн. Для українського народу ця надія повинна залишитися. Наш обов'язок - допомогти їм досягти своїх цілей. Я дуже сподіваюся, що не буде ніяких протиріч, зіткнення між цілями європейського розвитку і майбутнім самої України", - додала Д.Грібаускайте.

Нагадаємо, новий голова МЗС Польщі підтримав єврпрагнення України.

Українські Національні Новини

Політика