ukenru
gretskiy-sud-vidmoviv-turechchini-v-ekstraditsiyi-trokh-turetskikh-soldat

Грецький суд відмовив Туреччини в екстрадиції трьох турецьких солдат

 • 7366 переглядiв

КИЇВ. 5 грудня. УНН. Грецький суд відмовив Туреччини в екстрадиції трьох турецьких солдат, які причетні до військового перевороту липні, передає УНН з посиланням на Reuters.

"Грецький суд виніс рішення проти екстрадиції до Туреччини трьох турецьких солдатів, які втекли до Греції після невдалої спроби перевороту проти президента Тайіпа Ердогана в липні" - повідомив їх адвокат.

Зазначається, Туреччина стверджує, що солдати були причетні до невдалого перевороту 16 липня і в країні їх вважають зрадниками.

Натомість, всі вони заперечують причетність до спроби відсторонити Т.Ердогана від влади, що призвело до очищення у військовій та цивільній службах країни.

Нагадаємо, понад 15 тисяч осіб було затримано в Туреччині у зв’язку зі спробою перевороту, 10 тисяч з них — військовослужбовці.

Як повідомляв УНН, ввечері 15 липня турецькі військові перекрили міст через Босфор і зробили спробу роззброїти поліцію.
Над Анкарою літали військові винищувачі. У Стамбулі танки перекрили під’їзди до аеропорту. Прем’єр-міністр Туреччини Біна Йилдирим заявив про спробу перевороту в Туреччині, він запевнив, що "турецькій демократії нічого не загрожує".

Українські Національні Новини

Новини Світу