ukenru
gretsiya-zaprovadzhuye-obovyazkovu-vaktsinatsiyu-vid-covid-19-dlya-derzhsluzhbovtsiv

Греція запроваджує обов'язкову вакцинацію від COVID-19 для держслужбовців

 • 17694 переглядiв

КИЇВ. 17 липня. УНН. Уряд Греції наступного тижня представить рішення, яке регулює обов'язкову вакцинацію державних службовців. Про це повідомляє УНН з посиланням на Ekathimerini.

"Державних службовців, які відмовляються пройти вакцинацію, коли це є обов'язковим, не направлятимуть в дисциплінарну раду. Замість цього вони будуть відправлені в неоплачувану відпустку "до кінця пандемії", що, по суті, означає, що співробітникам буде дозволено повернутися на роботу, як тільки влада визнає, що небезпеки для здоров'я більше не існує", - говориться в повідомленні.

Деталі

Повідомляється, що рішення уряду про неоплачувану відпустку поклало край спекуляціям про можливі звільнення, які підігрівалися минулого тижня заявами міністрів розвитку і внутрішніх справ.

Крім того, роботодавці в приватному секторі матимуть право запитувати у працівника свідоцтво про вакцинацію.

Доповнення

Греція запровадила обов'язкову вакцинацію проти COVID-19 для деяких категорій населення та оголосила про обмеження, спрямованих на стримування поширення вірусу, оскільки число інфекцій продовжує зростати протягом життєво важливого для країни літнього туристичного сезону.

Нагадаємо, близько чотирьох тисяч осіб протестували проти коронавірусних обмежень для невакцинованих перед парламентом в Афінах в середу, 14 липня. Сотні людей вийшли на акції протесту в Салоніках і Геракліоні (столиця острова Крит), вимагаючи залишити за ними право не вакцинуватися від коронавіруса.

Українські Національні Новини

Новини Світу