gretsiya-ta-bolgariya-rozshiryuyut-gazovu-ugodu

Греція та Болгарія розширюють газову угоду

 • 497889 переглядiв

Деталі

Відповідно до угоди, підписаної в четвер в Афінах, Греція отримає доступ до газових сховищ Болгарії в обмін на розширення використання Болгарією терміналу зрідженого природного газу неподалік Афін.

Російський постачальник "Газпром" призупинив постачання газу до Болгарії через суперечку про механізм оплати у квітні минулого року. Греція також різко скоротила імпорт російського газу за останній рік.

"Вже рік російська агресія стримується мужнім захистом українського народу, але вона продовжує завдавати економічних страждань, перетворюючи енергію на засіб шантажу", - заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс після зустрічі з президентом Болгарії Руменом Радєвим.

"Єдиний варіант, який ми маємо, - це прискорити наші зусилля щодо скорочення нашої потреби в російському газі".

Додамо

Угода, підписана у четвер, була підписана через чотири місяці після того, як Греція та Болгарія завершили з'єднання газопроводу, що дало Болгарії доступ до ринку ЗПГ через доступ до грецьких портів.

Європейський Союз і Сполучені Штати рішуче підтримали історичний проект, який також може допомогти іншим балканським країнам знизити свою залежність від російського газу, чому сприяє модифікація системи трубопроводів у регіоні.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Греція та Болгарія розширюють газову угоду

     • 497889 переглядiв

    У Маріуполі окупанти "мобілізують" безпритульних

     • 505155 переглядiв

    Протягом дня ворог обстріляв 7 громад Сумщини

     • 453773 переглядiв