ukenru
gretsiya-maksimalno-posilyuye-kontrol-kordoniv-dlya-migrantiv-na-tli-poshirennya-koronavirusu

Греція максимально посилює контроль кордонів для мігрантів на тлі поширення коронавірусу

 • 12135 переглядiв

КИЇВ. 28 лютого. УНН. Прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс ухвалив у четвер рішення підвищити рівень прикордонного контролю до "максимального стримуючого" рівня, щоб запобігти в'їзду на територію ЄС мігрантів, уражених коронавірусом, передає УНН з посиланням на Euractiv.

"Міграція наразі набуває нового виміру, оскільки потоки (мігрантів - ред.) до Греції включають людей з Ірану, де було багато випадків коронавірусу, і багато хто з них перетинають Афганістан. Тому наші острови, уже обтяжені проблемами охорони громадського здоров'я, повинні бути захищені двічі", - заявив лідер консерваторів на міністерській зустрічі.

Прем'єр Греції додав, що необхідно зробити все, щоб на цих островах не було коронавірусу. Максимальний рівень стримування - останній крок перед тим, як повністю закрити кордони.

Міцотакіс заявив, що країна буде використовувати правила ЄС про прикордонний контроль для запобігання загрози здоров'ю населення, і додав, що Афіни вже повідомили Європейську комісію. "Комісія повинна розглядати моє рішення як міру захисту здоров'я Європи в цілому", - сказав Міцотакіс.

Міністерству судноплавства і грецької берегової охорони було запропоновано значно збільшити кількість суден і патрулів на островах східної частини Егейського моря.

Міцотакіс сказав, що Греція почне міжнародну кампанію на мовах етнічних груп, що прямують в країну, з попередженням про те, що Греція більше не може приймати незаконні в'їзди.

Водночас AFP зазначає, що Греція сьогодні посилила прикордонне патрулювання після того, як Туреччина заявила, що більше не буде перешкоджати в'їзду біженців в Європу. "Греція посилила охорону своїх кордонів до максимально можливого рівня", - сказало джерело в уряді. Поліцейське джерело повідомило, що прикордонні патрулі були подвоєні.

Як повідомляв УНН, напередодні Греція повідомила про два нові випадки нового коронавірусу за 24 години, довівши загальну кількість підтверджених випадків в країні до трьох. 

Українські Національні Новини

Новини Світу