grenlandiya-nazavzhdi-pereyde-na-litniy-chas

Гренландія перейде на літній час

 • 450239 переглядiв

КИЇВ. 28 березня. УНН. Цими вихідними жителі Гренландії в останній раз перейшли на "літній" час. У країні більше не будуть переводити годинник, передає УНН з посиланням на Abcnews.

Деталі

На відміну від більшої частини Європи, гренландці більше не будуть переводити годинники на "зимній" час.

Парламент Гренландії, 24 листопада минулого року проголосував за те, щоб цілий рік дотримуватися літнього часу у країні.

Чиновники кажуть, що таке рішення надасть гренландцям ще одну годину денного світла у другій половині дня та більше часу для ведення бізнесу з Європою та іншими регіонами.

"Зсув часового поясу знаменує собою захопливий новий початок, рівноправний зв'язок з Північною Америкою та Європою, а також можливість уповільнити темп у світі, що швидко змінюється", — йдеться в заяві місцевого урядового управління з туризму Visit Greenland.

Доповнення

Географічно Гренландія належить до північноамериканського континенту, але геополітично - до Європи. Країна є частиною Данського королівства, а її найпівденніший край знаходиться більш ніж за 3200 кілометрів (майже 2000 миль) на захід від Копенгагена.

Населення країни складає приблизно 56 000 осіб, в основному це інуїти, корінні жителі, які живуть на західному узбережжі в невеликих містах і селах або віддалених прибережних поселеннях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Емоційні розлади, діабет, ожиріння та ризики серцево-судинних захворювань: як перехід на літній час впливає на організм людини

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Гренландія перейде на літній час

     • 450239 переглядiв

    Канада запровадила проти Ірану нові санкції

     • 2188470 переглядiв

    Disney звільнить 7000 співробітників

     • 425573 переглядiв

     У ДСНС показали наслідки вечірньої атаки на Київ

     • 252569 переглядiв

    У столиці Ізраїлю поліція розганяє протестувальників - ЗМІ

     • 357688 переглядiв