ukenru
grati-na-olimpiyskikh-igrakh-trener-zbirnoyi-ukrayini-z-basketbolu-zayaviv-pro-tsil-komandi

Грати на Олімпійських іграх: тренер збірної України з баскетболу заявив про ціль команди

 • 19853 переглядiв

КИЇВ. 19 лютого. УНН. Головний тренер національної збірної України з баскетболу Айнарс Багатскіс під час спеціальної пресконференції розповів про підготовку команди до стартових матчів відбору на Євробаскет-2021 проти Австрії та Угорщини, повідомляє УНН з посиланням на ФБУ.

"Ми зібралися два дні тому майже оптимальним складом – немає лише Мішули, Санона та гравців НБА. Кравцов та Липовий приїхали сьогодні, Герун буде в Австрії", - розпочав латвійський фахівець.

Наставник дав детальну характеристику збірній Австрії.

"За попередньою інформацію, австрійці мали зібрати всіх, зараз є інформація, що вони триматимуть у збірній відразу двох натуралізованих гравців – один з них це Богіч, проти якого ми грали у кваліфікації Ліги чемпіонів і який в двох матчах проти "Київ-Баскета" в середньому набрав 27 очок. Також я працював із Сілвеном Ландесбергом в "Маккабі" – тиждень тому вони сказали, що він точно гратиме, а зараз – що його не буде. Але я в це не вірю. Коли я побачу "ростер" з 12 гравців, і його там не буде, тоді я повірю. Дуже давно я вже в цьому бізнесі і добре знаю ці маленькі "шахрайства".

Найцінніший гравець у австрійців це Рашид Махалбашич, з яким я працював у чемпіонаті Росії. Він зараз один з трьох кандидатів на титул MVP Єврокубка. Це гравець, який діє на майданчику з розумом. Він може віддати передачу, корисний на підбиранні і, звичайно, може набирати очки. Є ще 3-4 гравці, які виступають за кордоном – вони не перші скрипки у команді, але вони добре знають, як потрібно грати. Враховуючи те, що у Австрії тільки Махалбашич повноцінний центровий, можна говорити, що у них більше "андерсайз" команда. Це те, що ми знаємо, але водночас я завжди говорю, що нам потрібно думати про нашу якість баскетболу", - зізнався Багатскіс.

Також спеціаліст заявив про бажання вивести "жовто-блакитних" на Олімпійські ігри.

"Дуже важливо, щоб у команди був дух переможця. Команда, яка не шукатиме виправдань, гравці та тренери якої ставлять лише найвищі цілі. Моя найбільша ціль – я би хотів грати на Олімпійських іграх", - додав коуч.

Додамо, що матч кваліфікації на Євробаскет з Австрією пройде 20 лютого.

Українські Національні Новини

Спорт