ukenru
gpu-zabezpechit-bezpeku-yanukovichu-v-ukrayini-prokuror

ГПУ забезпечить безпеку Януковичу в Україні - прокурор

 • 8464 переглядiв

КИЇВ. 27 грудня. УНН. Прокурор Генеральної прокуратури у справі щодо заочного досудового розслідування екс-президента Віктора Януковича Руслан Кравченко гарантує підозрюваному безпеку в Україні. Про це він повідомив журналістам після судового засідання, передає кореспондент УНН.

"Його зустріну на державному кордоні, заарештую відповідно до ухвали слідчого судді Печерського районного суду м.Києва, під повною охороною доставлю до Печерського районного суду м.Києва, а потім до СІЗО м.Києва", - зазначив Р.Кравченко.

Нагадаємо, 26 грудня Печерський районний суд Києва розпочав розгляд клопотання військової прокуратури про надання дозволу на здійснення спеціального судового слідства щодо екс-президента України Віктора Януковича.

28 листопада 2016 року Генеральний прокурор Юрій Луценко у Святошинському районному суді Києва оголосив повідомлення про підозру у відеорежимі екс-президенту України Віктору Януковичу у державній зраді, пособництві представникам влади РФ в умисних діях, вчинених з метою вчинення зміни меж території держкордону України та ведення агресивної війни. Тобто злочинів, передбачених ч.1. ст.111, ч.5 ст.27. ч.3 ст. 110, ч.5 ст. 27, ч.2 ст. 437 ККУ.

15 грудня Печерський райсуд Києва задовольнив клопотання ГПУ і надав дозвіл на затримання підозрюваного екс-президента Віктора Януковича з метою його приводу на судове засідання з розгляду клопотання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Українські Національні Новини

Політика