ukenru
gpu-za-unikalnoyu-protseduroyu-ekstraduvala-gromadyanina-litvi-do-ssha-za-kiberzlochini

ГПУ за унікальною процедурою екстрадувала іноземного хакера до США

 • 11534 переглядiв

КИЇВ. 21 листопада. УНН. Генеральна прокуратура України в результаті успішної співпраці з Федеральним бюро розслідувань Сполучених Штатів Америки завершила процедуру екстрадиції громадянина Литовської Республіки до США за причетність цієї особи до кіберзлочинної діяльності. Про це повідомляє пресслужба ГПУ, інформує УНН.

"Вказана особа розшукувалася тривалий час американськими правоохоронними органами за підозрою у вчиненні десяти серйозних транснаціональних кіберзлочинів та затримана в результаті спецоперації органами Національної поліції України у жовтні цього року на території України", - йдеться у повідомленні.

Зрештою, Генеральна прокуратура України прийняла рішення про екстрадицію особи до Сполучених Штатів Америки у спрощеному порядку та сьогодні його фактично передано компетентним органам цієї країни.

Також у ГПУ зазначають, що така екстрадиція стала першою подібною операцією в такому роді.

"Даний приклад співпраці є унікальним, оскільки це перша екстрадиція з України до Сполучених Штатів Америки у спрощеному порядку. Генеральна прокуратура продовжує удосконалювати механізми співробітництва з іноземними партнерами", - підкреслили у ГПУ.

Як повідомлялося раніше, стало відомо, скільки разів Україна зверталась до іноземних держав щодо екстрадиції.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП