ukenru
gpu-vimagaye-vstanovlennya-strokiv-oznayomlennya-z-materialami-spravi-v-yanukovicha-dlya-yogo-zakhistu

ГПУ вимагає встановлення строків ознайомлення з матеріалами справи В.Януковича для його захисту

 • 8785 переглядiв

КИЇВ. 13 лютого. УНН. Печерський районний суд Києва у середу, 15 лютого, розгляне клопотання ГПУ про встановлення строків для ознайомлення з матеріалами справи захистом екс-президента Віктора Януковича. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган, передає УНН.

"Прокурор Головної військової прокуратури Руслан Кравченко подав клопотання до Печерського районного суду про встановлення стороні захисту екс-президента Віктора Януковича строку ознайомлення з матеріалами досудового розслідування", - написала Л.Сарган.

Вона уточнила, що розгляд клопотання призначений на середу, 15 лютого.

"Прокурором встановлено, що адвокати Януковича зволікають із ознайомленням з матеріалами досудового розслідування у справі про державну зраду", - зазначила Л.Сарган.

За її словами, кримінальне провадження щодо В.Януковича налічує 17 томів і з ними професійний адвокат може ознайомитись за два тижні.

Як повідомляв УНН, Печерський районний суд Києва надав дозвіл військовій прокуратурі на здійснення спеціального (заочного) досудового розслідування у кримінальному провадженні за підозрою екс-президента України Віктора Януковича у державній зраді.

28 листопада 2016 року Генеральний прокурор Юрій Луценко у Святошинському районному суді Києва оголосив повідомлення про підозру у відеорежимі екс-президенту України Віктору Януковичу у державній зраді, пособництві представникам влади РФ в умисних діях, вчинених з метою вчинення зміни меж території держкордону України та ведення агресивної війни. Тобто злочинів, передбачених ч.1. ст.111, ч.5 ст.27. ч.3 ст. 110, ч.5 ст. 27, ч.2 ст. 437 ККУ.

Українські Національні Новини

Політика