ukenru
gpu-vidreaguvali-na-rishennya-verkhovnogo-sudu-schodo-yefremova

ГПУ відреагувала на рішення Верховного суду щодо Єфремова

 • 7358 переглядiв

КИЇВ. 8 липня. УНН. Генеральна прокуратра України стверджує, що суд щодо О. Єфремова буде відбуватись у Старобільському районному суді Луганської області. Про це на своїй сторінці у Facebook написала прес-секретарь очільника ГПУ Юрія Луценка Лариса Сарган, передає УНН. 

"По Єфремову. Суд лишається в Старобільську, проте адвокати намагаються видерти його з СІЗО через рішення Конституційного суду, якому ми продовжуємо "дякувати" за турботу про держзрадників та терористів", - написала вона. 

Генеральною прокуратурою України підтримується публічне обвинувачення у Старобільському районному суді Луганської області у кримінальному провадженні за обвинуваченням О. Єфремова у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст.110, ч. 1 ст. 111, ч. 1 ст. 258-3, ч. 3 ст. 27, ст. 341, ч. 5 ст. 27, ст. 341 КК України.

19.06.2019 Старобільським районним судом Луганської області продовжено строк тримання під вартою обвинуваченому О. Єфремову до 17.08.2019.

Як повідомляв УНН, рішенням Конституційного суду України № 4-р/2019 від 13.06.2019 визнано неконституційним положення ч. 2 ст. 392 КПК України щодо унеможливлення окремого апеляційного оскарження ухвали суду про продовження строку тримання під вартою, постановленої під час судового провадження в суді першої інстанції до ухвалення судового рішення по суті. Захисниками О. Єфремова подано апеляційну скаргу на зазначене рішення суду до Луганського апеляційного суду, у якому утворити колегію суддів для розгляду апеляційної скарги не надалось можливим, у зв'язку із чим Луганським апеляційним судом скеровано подання до Верховного Суду для визначення підсудності. Верховним Судом 08.07.2019 за результатами розгляду подання Луганського апеляційного суду визначено підсудність розгляду апеляційної скарги сторони захисту за Київським апеляційним судом. Судовий розгляд у даному кримінальному провадженні триває.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП