ukenru
gpu-ta-sbu-pripinili-diyalnist-ferm-z-viroschuvannya-kriptovalyut-koshti-yakikh-napravlyalisya-do-lnr-dnr

ГПУ та СБУ припинили діяльність "ферм" з вирощування криптовалют, кошти яких направлялися до "ЛНР/ДНР"

 • 11829 переглядiв

КИЇВ. 1 лютого. УНН. Генеральна прокуратура України та Служба безпеки України припинили діяльність "ферм" з виробництва криптовалют у Києві, Київщині та Черкасах, кошти з яких направлялися до "ЛНР/ДНР" для закупівлі озброєння та екіпіровки. Про це сьогодні заяви на брифінгу заступник Генерального прокурора – Головний військовий прокурор Анатолій Матіос, передає кореспондент УНН

“За результатми розслідування, яке проводилося протягом минулого року і вийшло на фінальну стадію декілька останніх днів, сьогодні, до обіду закінчено низку обшуків у Києві, Київській області та Черкасах, за результатами яких припинено діяльність, пов’язана з використанням обладнання для добування криптовалют, частина коштів з яких, через електронні гаманці "Ківі" та "ЯндексГроші", які офіційно заборонені на території України, скеровувалася для фінансування "ЛНР/ДНР”, — наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Прикарпатті затримали підприємця, який фінансував терористів “ДНР”

За його словами, ці кошти використовувалися для закупівлі військової екіпіровки, спорядження, зброї та боєприпасів.

Матіос додав, що кримінальне провадження розслідується за ст. 258-5, ст. 212, та іншими статтями ККУ.

За інформацією СБУ, оперативники спецслужб задокументували, що частина криптовалюти перераховувалася безпосередньо з РФ на електронні гаманці українських спільників. Співробітники СБ України встановили, що обладнання для “вирощування” криптовалют контрабандою переправлялося в нашу країну з Росії.

Під час комплексу слідчих дій правоохоронці виявили обладнання та речові докази, які підтверджують проведення незаконних операцій для фінансування так званих “ЛНР/ДНР”.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП