ukenru
gpu-ta-mvs-provedut-koordinatsiynu-naradu-cherez-napadi-na-aktivistiv

ГПУ та МВС проведуть координаційну нараду через напади на активістів

 • 7360 переглядiв

КИЇВ. 27 вересня. УНН. В першій декаді жовтня Генеральна прокуратура України (ГПУ) проведе координаційну нараду разом з міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим в Одесі. Про це заявив Генеральний прокурор України Юрій Луценко під час брифінгу, передає УНН.

"Я планую в першій декаді жовтня провести координаційну нараду разом з міністром внутрішніх справ в Одесі, де ми вивчимо цю ситуацію. Головний меседж буде такий: своїх в образу не дамо", - повідомив Голова ГПУ.

За його словами, в країні буде посилений контроль за подібними справами, а "репресії щодо виконавців і замовників нападів на активістів будуть максимальними".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стан активіста Михайлика покращився, але він досі у реанімації

"На цей момент практично по всіх випадках нападів на активістів встановлено виконавців, замовників покаже час", - додав він.

За його словами, лише за пів поточного року Нацполіція разом з прокуратурою відправила до суду близько тисячі обвинувачених у насильницьких діях кримінального характеру.

"У той же час громадські активісти заявляють про кілька десятків нападів. У будь-якому разі кримінальне правопорушення має розслідуватись", - зазначив Генпрокурор.

За його словами, в деяких випадках напади на громадських активістів пов’язані з бізнесовими і навіть кримінальними розборами, але часто причина нападів полягає в переслідуванні саме проукраїнських активістів на півдні і сході країни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Замах на активіста Михайлика: усі підозрювані – іноземці

"В більшості випадків це покарання за активну проукраїнську позицію", - підкреслив Луценко.

Нагадаємо, 26 вересня Київський райсуд Одеси обрав запобіжний захід одному з підозрюваних у замаху на вбивство одеського активіста Віталія Устименка.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП